S. Krėpšta: pakeisti paveiktų šalių rodiklį yra logiška

S. Krėpšta: pakeisti paveiktų šalių rodiklį yra logiška


Prezidentūros Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovas Simonas Krėpšta sako, kad šalies vadovas Gitanas Nausėda pritaria iniciatyvai rodiklį, pagal kurį nustatomas ir tvirtinamas COVID-19 paveiktų šalių sąrašas, pakeisti nuo 16 iki 25 atvejų 100 tūkst. gyventojų.


Kartu S. Krėpšta pabrėžė, kad situacija šalyje nėra labai bloga ir ją toliau būtina kontroliuoti mokslininkų rekomendacijomis paremtais sprendimais.


„Svarbu, kad tos taisyklės atitiktų realijas. Šiuo metu matome, kad tas rodiklis viršija jau 15 skaičių per pastarąsias dvi savaites ir artėja prie 20. Turbūt yra logiška suvienodinti reikalavimus ir atvykstantiems į Lietuvą, nes tiesiog tos rizikos kitose šalyse yra labai panašios, kaip Lietuvoje – mes neturime viruso įvežimo rizikos, nes pas mus pačius tas užsikrėtimas panašus: iki 25“, – antradienį „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė S. Krėpšta.


„Logiška adaptuotis prie situacijos ir bandyti užtikrinti subtilų balansą tarp visuomenės saugumo, sveikatos apsaugos ir galimybių vystyti veiklą – keliauti, jeigu tai yra būtina, susilaikyti nuo nebūtinų kelionių ir renginių“, – kalbėjo Prezidentūros atstovas.

REKLAMA


Pasak jo, užsikrėtimų skaičiaus augimas yra lėtesnis, nei buvo pavasarį, protrūkių sveikatos priežiūros įstaigose nėra, o hospitalizuotų COVID-19 pacientų ir mirčių skaičius yra mažesnis. Vis dėlto, pažymėjo S. Krėpšta, būtina situaciją toliau valdyti atsakingai.


„Situacija yra kontroliuojama – matome ir pagal skaičius, ir pagal ekonomikos vystymąsi. Nesame prie blogiausių, esame prie geresnių valstybių ir tai yra gana pozityvu. Bet nereikia „užmigti ant laurų“, prezidentas tą yra minėjęs ne kartą, kad kiekviena diena atneš iššūkių, į kuriuos reikia lanksčiai reaguoti. Ir, be abejo, labai paremti savo sprendimus ekspertų, mokslininkų rekomendacijomis, o ne priimti tam tikrus politinius sprendimus, kas, kaip matėme kitose valstybėse, tikrai nepasiteisino“, – pridūrė G. Nausėdos patarėjas.


Nuo pirmadienio COVID-19 paveiktomis šalimis ir savivaldybėmis laikomos tos, kurios viršija 25 atvejų 100 tūkst. gyventojų per dvi savaites rodiklį. Keliautojams iš šalių, viršijančių minėtą rodiklį, saviizoliacija tampa privaloma.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)