TOP3 knygos ramiam savaitgaliui

TOP3 knygos ramiam savaitgaliui


Savaitė.lt skaitytojams – 3 knygų, kurios padės turiningai praleisti laisvalaikį, pasiūlymai.


Valeria Luiselli „Prarastųjų vaikų archyvas“


Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla


Tvoskiant vasaros karščiui menininkų pora su dviem savo vaikais leidžiasi į kelionę per Jungtines Amerikos Valstijas (JAV) iš Niujorko į Arizoną. Šeimai traukiant į pietvakarius, jos santykiai pakrinka: tarp tėvų kyla vis didesnė įtampa, kurią netrunka pajusti ir vaikai.


Griebdamiesi įvairių kelionę praskaidrinančių dalykų – įnikdami tai į dainas, tai į žemėlapius, tai į momentinių nuotraukų fotoaparatą, – vaikai mėgina dorotis ir su krize, ištikusia jų šeimą, ir su kur kas didesne, vis labiau dominuojančia žiniose – šią liudija pasakojimai apie tūkstančius vaikų, kurie mėgina iš Meksikos per sieną prasmukti į JAV, tačiau galiausiai arba patenka pareigūnams į rankas, arba tiesiog pakeliui pradingsta be žinios dykumoje.

REKLAMA


JAV rašytoja Valeria Luiselli kerinčia, žaisminga proza vykusiai manevruoja tarp grožinės išmonės ir dokumentikos. Kūrinys alsuote alsuoja kvapą gniaužiančia vaizduote, empatija ir giliu žmogiškumu.


Iš anglų kalbos vertė Marija Bogušytė.


Herbjørg Wassmo „Laimės sūnus“


„Alma littera“


H. Wassmo romane „Laimės sūnus“ tęsia pasakojimą apie „Dinos knygos”, pelniusios didelį populiarumą, herojus. Pagrindinis knygos veikėjas – Dinos sūnus Benjaminas Grenelvas.


Jo gyvenimas paženklintas baisios paslapties – būdamas dar vaikas, jis tampa motinos nusikaltimo liudininku. Draskomas prieštaringų jausmų Dinai ir slegiamas kaltės, Benjaminas instinktyviai ieško kitų moterų meilės ir artumo, imdamas, bet nemokėdamas duoti...


Herbjørg Wassmo – viena populiariausių autorių Norvegijoje. 1986 m. rašytoja apdovanota Šiaurės šalių tarybos premija. Jos kūriniai išversti į daugelį kalbų.


Iš norvegų kalbos vertė Eglė Išganaitytė.


Renata Šerelytė „Pelėdžius ir purpurinė antis“


„Alma littera“


Kad ir kas nutiktų margame Paukščių Miestelyje, Purpurinė Antis į viską žiūri praktiškai, o Pelėdžius – filosofiškai. Todėl jiems niekas nebaisu – netgi Ašarų Tvanas, kurį sukėlė Burtininkas, pametęs stebuklingą Triušį. Rašytoja Renata Šerelytė kviečia įsijausti į magišką miestelio tikrovę, kurią išraiškingai iliustravo dailininkė Rasa Joni.

REKLAMA


Ši knyga vaikams lavina vaizduotę ir subtilaus humoro suvokimą, skatina suprasti kitus ir elgtis su jais pagarbiai, išlikti savimi.


Daugiau įdomių ir aktualių straipsnių rasite žurnale „Savaitė“. Jį galite gauti tiesiai į savo namus – užsiprenumeravę arba skaityti elektroninę žurnalo versiją.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)