Knygų TOP3: ką verta perskaityti?

Knygų TOP3: ką verta perskaityti?


Savaitė.lt skaitytojams – 3 knygų, kurios padės turiningai praleisti laisvalaikį, pasiūlymai.


Tenzinas Geičė Tetongas „Jo Šventenybė XIV Dalai Lama“


Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla


Ši XIV Dalai Lamos biografija – palaiminta paties Jo Šventenybės – autentiškas liudijimas apie vieno iškiliausių pasaulio dvasinių lyderių gyvenimą. Knygos autorius keturis dešimtmečius buvo artimas Dalai Lamos pagalbininkas, šeimos draugas, asmeninis sekretorius, lydėjęs Jo Šventenybę kone į visas užsienio keliones. Knygoje pateikiamas ne tik spalvingas artimiausių Jo Šventenybės rato žmonių pavaizduotas Dalai Lamos portretas, bet ir pačių tibetiečių lūpomis pasakojama kupina neramumų Tibeto istorija, atsiskleidžiama turtinga jo kultūra ir svarbiausi budizmo mokymo principai. Leidinys gausiai iliustruotas, kai kurios nuotraukos – anksčiau neskelbtos.


Iš anglų k. vertė Saulius Repečka.


Herbjorg Wassmo „Stiklinė pieno“


„Alma littera“


Knygoje „Stiklinė pieno“ pasakojama apie šešiolikmetę merginą Dortę. Ji gyvena mažame Lietuvos miestelyje ir svajoja apie paprastus, pasiekiamus dalykus, todėl pati nustemba, kai vieną dieną sutinka išvykti į Stokholmą dirbti restorane. Naivi ir praradusi viltį Dortė pakliūva į rankas tiems, kurie planuoja ją parduoti kaip sekso vergę Norvegijoje, o kai pagaliau susivokia ir pajunta grėsmę, nieko jau nebegali padaryti... Šis baisią tikrovę atskleidžiantis romanas sukrečia ir atkreipia dėmesį į neįtikėtiną žmogaus gebėjimą įveikti baisiausius iššūkius. Istorijos autorė ragina sutelkus jėgas sustabdyti smurtą prieš moteris ir prekybą žmonėmis.

REKLAMA


Iš norvegų k. vertė Agnė Navickaitė.


Anne-Sophie Lesage, Fanny Lesage „Ta, kuri pasakė: na ir f**k“


„Alma littera“


Tai Alisos, jaunos netobulos moters, nusprendusios liautis dėl visko sukti galvą, dienoraštis. Šiai paryžietei vos daugiau nei 30, ir ji pavargo gyventi gyvenimą, kuriame stiklinė visuomet pustuštė, o ne puspilnė, todėl vieną sumautą dieną ji nusprendžia padėti tam tašką. Išsiaiškinusi, kad net 40 procentų mūsų laimės priklauso tik nuo mūsų pačių, ji pasineria į viską, kas tą laimę galėtų padėti pagaliau pajusti: saviugdos knygas, TED konferencijas, anoniminių galvočių pagalbos grupę, meditaciją, pagaliau išgirstus draugių ir mamos patarimus – ir tai tik pradžia. Savo paieškas, atradimus ir klystkelius (#netobulairlaiminga), ji aprašo ir iliustruoja šiame dienoraštyje, kuriame netrūksta humoro, įkvėpimo, „f**k it" ritualų ir išlaisvinančio netobulumo. Ši knyga skirta toms, kurios nori išmokti atrasti save: tą tikrai netobulą, gal ne visur spėjančią, bet save mylinčią ir tikrai laimingą moterį.

REKLAMA


Iš anglų k. vertė Erika Sabaliauskaitė.


Daugiau įdomių ir aktualių straipsnių rasite žurnale „Savaitė“. Jį galite gauti tiesiai į savo namus – užsiprenumeravę arba skaityti elektroninę žurnalo versiją.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)