Gaunantiems darbo paieškos išmokas – raginimas paskubėti teikti prašymus

Gaunantiems darbo paieškos išmokas – raginimas paskubėti teikti prašymus


Šimtams tūkstančių klientų nuo vasaros darbo paieškos išmokas (DPI) išmokėjusi Užimtumo tarnyba primena, kad gruodis – paskutinis mėnuo, kai dar galima dėl jų kreiptis.


Kaip numatyta Užimtumo įstatyme, DPI yra mokama iki 6 mėnesių, bet ne ilgiau kaip iki 2020-ųjų gruodžio 31-osios. Į ją dar pretenduojantiems žmonėms liko pusketvirtos savaitės pateikti prašymą dėl paramos skyrimo, pažymima Užimtumo tarnybos pranešime.


„Darbo paieškos išmoka paskiriama nuo prašymo pateikimo Užimtumo tarnybai dienos, todėl turintiems teisę ją gauti nereikėtų laukti iki gruodžio 31-osios. Pateikusieji prašymus paskutinę gruodžio dieną savo sąskaitose gali sulaukti vos keliasdešimties centų“, – priminė Užimtumo tarnybos Paslaugų darbo ieškantiems koordinatorė Vaiva Slipikovienė.


Šią paramą gali gauti asmenys, kurie atitinka bedarbio statusui gauti keliamus kriterijus (nedirba, nesimoko pagal bendrojo ugdymo programą ir kt.) ir nedalyvauja aktyvios darbo rinkos politikos priemonėse. DPI siekia 42 ar 200 eurų už visą mėnesį, priklausomai nuo to, ar asmuo (ne)gauna nedarbo socialinio draudimo išmoką.

REKLAMA


Užimtumo tarnyba šią išmoką moka kas mėnesį – skaičiuojamas terminas už praėjusį kalendorinį mėnesį. Kitaip tariant, už lapkritį pinigai gavėjų sąskaitas pasieks iki gruodžio 31 dienos. Už gruodį atitinkamai bus mokama iki sausio pabaigos.


Dėl darbo paieškos išmokos į Užimtumo tarnybą nuo birželio 12 iki gruodžio 9 dienos kreipėsi 329020 asmenų. Tarnybos duomenimis, 42 eurus siekianti parama paskirta 116 122 klientams, 200 eurų – 195 817. Iš viso per pusę metų išmokėta 109 mln. eurų.


DPI yra bendro priemonių paketo, skirto sušvelninti COVID-19 pandemijos ir karantino neigiamas pasekmes, dalis. Konkrečiai šia išmoka užtikrinamos bent minimalios pajamos tiems, kurie prarado darbą, o naujo susirasti greitai nepavyksta.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)