Kaip saugiai apsipirkti: prekybos centrai atskleidė, kada pirkėjų būna mažiausiai

Kaip saugiai apsipirkti: prekybos centrai atskleidė, kada pirkėjų būna mažiausiai


Pastarosiomis savaitėmis COVID-19 infekcija užsikrėtusių asmenų skaičiams kiekvieną dieną svyruojant tarsi amerikietiškuose kalneliuose, tikėtina, kad didžiąsias metų šventes šiais metais teks sutikti kitaip nei įprastai. Tam, kad pasiruošimas joms būtų kiek įmanoma saugesnis bei keliantis mažiau streso, Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių prekybos centrai „Akropolis“ skelbia, kada prekybos centruose lankosi mažiausiai žmonių bei rekomenduoja vadovautis saugaus apsipirkimo rekomendacijomis.


Mažiausiai žmonių – šiokiadieniais iki 16 valandos ir sekmadienių vakarais


„Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“ per pirmąją lapkričio pusę apsilankė gerokai mažiau lankytojų nei tuo pačiu metu pernai. Analizuodami pirkėjų srautų dinamiką, kol kas nematome jokios rizikos, kad praktikoje įgyvendinant reikalavimą kiekvienam pirkėjui užtikrinti bent 10 kv. metrų ploto, kuriuo nors savaitės ar paros metu prireiktų riboti lankytojų srautus. Vis dėlto lankytojų saugumo vardan, esant galimybei, rekomenduojame apsilankymus prekybos centruose planuoti tuo metu, kai pirkėjų srautai yra mažesni – ypač vyresnio amžiaus ar kitose rizikos grupėse esantiems žmonėms“, – sako „Akropolis Group“ komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas.

REKLAMA


Pasak jo, dėl paskelbto karantino sumažėjus pirkėjų skaičiui, tokių savaitgalinių piko valandų, kokios būdavo fiksuojamos prieš metus, neliko. Populiariausia savaitės diena apsipirkimui išlieka šeštadieniai, tačiau jų metu srautas taip pat yra mažesnis.


Mažiausiai žmonių Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“ lankosi darbo dienomis iki 16 valandos. Šeštadieniais srautas mažesnis po 18 valandos, o sekmadieniais po 17 valandos.


Pasak D. Mertino, planuoti vizitą į prekybos centrą laiku kai srautai yra mažesni – tik vienas iš patarimų, kurių kviečia laikytis „Akropoliai“, ypatingai prasidėjus kalėdinei prekybai kai parduotuvėse pirkėjams siūloma daug akcijų ir prekių su nuolaidomis. Rūpinantis savo ir aplinkinių sveikata, rekomenduojama vadovautis saugaus apsipirkimo rekomendacijomis:


1. Iš anksto pasirengti pirkinių sąrašą


Pirkėjai kviečiami ugdyti įprotį planuotis pirkinius. „Geriausias dalykas, kurį galime padaryti kiekvienas – prieš lankydamiesi prekybos centruose skirti šiek tiek laiko susidarant norimų įsigyti daiktų sąrašą. Verta iš anksto suplanuoti pirkinius ilgesniam laikotarpiui, pagalvoti apie dovanas artimiesiems, apgalvoti į kurias parduotuves užsuksite vadovaudamiesi prekybos centrų planais. Iš anksto peržiūrėkite akcijas ir pasiūlymus, kurias skelbia prekybininkai. Siekiant didinti saugumą, šiais metais „Akropoliuose“ neorganizuojami trumpalaikiai vienos dienos ar savaitgalio išpardavimai.

REKLAMA


Suprasdami pirkėjų norą sutaupyti, nuo rugpjūčio vykdome tęstinę kampaniją „Akropolio Superžvaigždės“, kurios metu siūlome pasinaudoti išskirtiniais įvairių parduotuvių pasiūlymais, kurie atnaujinami kas dvi savaites. Iš anksto peržiūrėję pasiūlymus, susiplanavę ir turėdami pirkinių sąrašą, prekybos centruose užtruksite gerokai trumpiau“, – patarimais dalijasi D. Mertinas.


„Akropolis Group“ atstovas taip pat atkreipia dėmesį, kad į prekybos centrus geriausia važiuoti po vieną, taip pat pagelbėti artimiausiems žmonėms, įsigyjant pirkinių pagal jų sudarytus sąrašus.


2. Prekybos centruose – kaukės, higiena ir atstumo laikymasis


Lankantis prekybos centruose būtina taisyklingai dėvėti apsauginę veido kaukę. Kaukė būtinai turi dengti ir nosį, ir burną.


„Džiugina tai, kad praktiškai visi mūsų lankytojai elgiasi išties sąmoningai ir atsakingai. Jeigu pastebime, kad kaukė dėvima netaisyklingai ar išvis nepaisoma reikalavimo ją dėvėti – mūsų apsaugos darbuotojai nedelsdami perspėja pažeidėjus, esant poreikiui duoda naują apsauginę kaukę ir paprašo ją iškart užsidėti“, – sako D. Mertinas.


Pirkėjai skatinami kuo dažniau naudotis dezinfekciniu skysčiu. Jo galima rasti prie kiekvieno įėjimo į prekybos centrus, šalia sanitarinių zonų, parduotuvėse. Idealiu atveju rekomenduojama mūvėti vienkartines pirštines bei su savimi turėti antibakterinių vienkartinių servetėlių, kuriomis galima pavalyti krepšelius, vežimėlius, kitus paviršius, jei nesate tikri, kad niekas kitas be jūsų jų nelietė.



Lankytojų prašoma saugų 2 metrų atstumą nuo kitų asmenų išlaikyti ne tik bendrose erdvėse ar laukiant atsiskaitymo, bet ir parduotuvėse, prie matavimo kabinų, kitose prekybos centro vietose. Pastebėjus atsainų kitų pirkėjų požiūrį į saugaus atstumo, kaukių dėvėjimo ar kitų taisyklių laikymosi, kviečiama netylėti ir draugiškai juos įspėti arba informuoti apsaugos darbuotojus.


Atsiskaitant rekomenduojama pirmenybę teikti banko kortelei ar kitam bekontakčiam atsiskaitymo būdui. Jeigu visgi atsiskaitote grynaisiais – tokiais atvejais rekomenduojame mūvėti vienkartines pirštines bei dezinfekuoti rankas.


Pirkėjai kviečiami atsispirti pagundai liesti visus vitrinoje ar lentynoje esančius daiktus – rekomenduojama juos pirmiausia apžiūrėti, o imti jau tik tuos, kuriuos ketinama įsigyti.


3. Higiena būtina ir grįžus iš prekybos centro


Grįžus namo iš prekybos centro siūloma nusiplovus rankas dezinfekuoti ir paviršių, ant kurio bus dedami pirkiniai. Išpakavus visus pirkinius, rekomenduojama pakuotes išrūšiuoti ir išmesti, po to vėl kruopščiai nusiplauti rankas.


Įsigytus drabužius prieš naudojimą rekomenduojama išskalbti.


Saugumui – išskirtinis dėmesys ir šimtatūkstantinės investicijos


Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“ lankytojų ir darbuotojų saugumui skiriamas išskirtinis dėmesys rūpinantis higiena, paviršių dezinfekcija, oro ventiliavimu, taip pat pirkėjų srautų valdymu ir lankytojų edukacija. Papildomai 100 tūkst. eurų skirta įrangai, kuri automatiškai ultravioletiniais (UV) spinduliais dezinfekuoja eskalatorių ir judančių takų porankius bei orą liftų kabinose.


Prie kiekvieno iš „Akropolių“ įėjimų, informacijos centrų ir sanitarinėse patalpose yra įrengtos stotelės su automatiniais sensoriniais dezinfekcinio skysčio dalytuvais, o dažnai liečiami paviršiai yra reguliariai dezinfekuojami. Visu pajėgumu veikia ir ventiliacijos sistema. Prekybos centrų valdytojai nuolat primena savo nuomininkams, kad visi klientus aptarnaujantys darbuotojai turi dėvėti apsaugines veido kaukes, rūpintis tinkama rankų dezinfekcija bei užtikrinti kitų saugumo reikalavimų laikymąsi.


Prie įėjimų į visas parduotuves yra priklijuoti informaciniai lipdukai, nurodantys, kiek žmonių vienu metu gali būti konkrečioje parduotuvėje.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)