Nauja rutina – viso kūno masažas

Nauja rutina – viso kūno masažas


Būna dienų, kai darbai veja darbus, o perpildytoje dienotvarkėje nėra nė menkiausios akimirkos atsikvėpti. Toks tempas paprasčiausiai įstumia į užburtą ratą – darbą lydi stresas, menkiausi rūpesčiai atrodo nepakeliami, o išsimiegoti taip ir nepavyksta. Šį ciklą galima sustabdyti į rutiną įtraukus ritualų. Trumpos atpalaiduojančios veiklos, pasivaikščiojimas gamtoje, meditacija ar karšta vonia ne tik mažina stresą, bet ir praskaidrina nuotaiką. Laisvesnę dieną ar savaitgalį varta išbandyti viso kūno atsipalaidavimą, tarkim, masažą. Vakaruose ši praktika itin populiari dėl efektyvaus poveikio protui, kūnui ir mintims.


Kuo pasižymi viso kūno masažas?


Vien tik pagalvojus apie masažą, mintyse iškilęs reginys atpalaiduoja: žvakių šviesoje skendintis rytietiško stiliaus kambarys, rami muzika, svaiginantis eterinių aliejų aromatas ir lengvas, atsipalaidavęs kūnas. Šis pasakiškas ritualas taip pat pasižymi gydančiomis ir jėgas atstatančiomis savybėmis.

REKLAMA


Klinikinių ir psichologinių tyrimų metu įrodyta, kad vos 50 minučių trukmės masažas malšina nerimo ir depresijos simptomus. Stimuliuojant kūną organizme dvigubai sumažėja streso hormono kortizolio kiekis. Tuo tarpu laimės hormono dopamino ir serotonino kiekiai šokteli į viršų. Tad dar nespėjus pasibaigti seansui, atslūgsta stresas ir pagerėja nuotaika.


Tad raumenų spaudymas padeda atsipalaiduoti raumenims ir numalšinti skausmus, kylančius dėl netaisyklingos laikysenos, traumų ar įtampos kūne. Kūno stimuliacija pagerina deguonies pasisavinimą, todėl pagerėja kraujotaka ir pažeisti audiniai daug greičiau atsistato.


Masažuojame kūne vyksta detoksikaciniai bei regeneraciniai procesai. Per prakaitą iš organizmo pasišalina sveikatai kenksmingi toksinai, o prisilietimų metu pašalinamas negyvas odos ląstelių sluoksnis. Dėl lengviau prisisotina deguonies, maistinių medžiagų, ima švytėti ir atrodo atjaunėjusi.

REKLAMA


Dilema – kaip išsirinkti?


Įsitikinus nepaprasta viso kūno masažų nauda tik ir norisi skirti laisvą dieną sau. Tinkamą procedūrą galima išsirinkti savęs paklausus, ko man šią šią akimirką labiausiai reikia – poilsio protui, kūnui ar mintims. Emocinę sveikatą pagerinti puikiai tiks aromaterapinis masažas. Jei norisi sumažinti fizinius skausmus ir atpalaiduoti įsitempusį kūną, tobulai tinka karštų akmenų masažas. Spindesį praradusią odą atgaivina masažai su šveitimu ar įvyniojimais. Daugiau masažų pasiūlymų: https://beta.lt/paslaugos/grozis/masazai/viso-kuno-masazai


Partnerių informacija.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)