Leon Somov – man pačiam tai didelis iššūkis!

Leon Somov – man pačiam tai didelis iššūkis!


Jau kitą savaitę, gegžės 23 d., Nacionalinėje dailės galerijoje nuskambės jau trečiasis “Vilnius Spring Festival” koncertas, kuriame Leon Somov kartu su Šv. Kristoforo kamerinio orkestro Ignės Pikalavičiūtės bei Domo Jakšto violončelių duetu pristatys išskirtinį projektą, kuris apjungia baroko ir elektroninę muziką bei pateikia visiškai naują požiūrį į į du labai skirtingus muzikos stilius.


Partnerių turinys


“Pirminis šio projekto įkvėpimas buvo pats Vilnius – miestas, kuriame barokinis rafinuotumas dera su šiuolaikiška architektūra, miesto ramus tempas su šiuolaikišku gyvenimo ritmu, jame galima rasti ir ramybės oazių, ir intensyvaus gyvenimo kasdienybės. Idėja apjungti tai muzikoje įdomi, bet tikrai nelengva, todėl labai džiaugiuosi, kad būtent Leon Somov pasiryžo nerti į šių dviejų stilių suderinimo paieškas ir jau dabar matome, kad rezultatas bus pritrenkiantis!”, - pristato naująjį projektą festivalio vadovas Nerijus Masevičius.

REKLAMA


Apie baroko ir elektroninės muzikos samplaikas bei kūrybinius procesus kalbamės su Leon Somov.


– Barokas ir elektronika. Leonai, rodos laukia labai netikėtas ir įdomus koncertas, ko gali tikėtis klausytojai?

– Šiame koncerte bus daug naujos kūrybos, kuri remiasi senąja. Pasistengsiu išlaikyti pagarbą baroko kompozitoriams, taip pat sintezatoriais ir įvairiais garsais bei ritmu išryškinsiu ankstesnių laikų muzikos tendencijų grožį. Repetuodamas netgi svarsčiau, jog su šia visiškai neįprasta, autentiškai skambančia programa pavyktų sukurti ir naują albumą!


– Papasakoki apie kūrybinį procesą ir pasiruošimą šiam koncertui.

– Pirmoje repeticijoje įsirašiau violončelių partijas, vėliau visus įrašus atsinešiau į studiją ir į tą medžiagą stengiausi pasižiūrėti kaip į naujus kūrinius, nors kai kurios dalys buvo sugrotos iš jau esamų, labai gerai žinomų klasikinių baroko kūrinių. Su tokiais fragmentais man yra sudėtingiausias darbas, nes, kad ir kiek stengiuosi tokias melodijas moduliuoti, ausys vis stengiasi grįžti prie originaliosios versijos.

REKLAMA


– Mėgsti iššūkius muzikoje, ar būtent šis koncertas ir pasiruošimas jam yra tau pačiam iššūkis?

– Taip, man pačiam tai yra didelis iššūkis! Ilgą laiką nelankė mūzos, ieškojau įvairiausių sprendimų, galvojau kaip atlikti visą programą kartu su violončelininkais, kokios aranžuotės geriausiai tiktų. Kurdamas šią programą įsivaizdavau kaip mūsų nauji kūriniai skambės juos atliekant gyvai. Dažniausiai visą kūrybą stengiuosi pamatyti ir vizualiai, tai man padeda atrasti geriausius muzikinius sprendimus.


– Kokia patirtis laukia klausytojų „Vilnius Spring Festival“ koncerte?

– Išgirsite mūsų netikėtą muzikinę partnerystę kartu su Šv. Kristoforo kamerinio orkestro violončelių duetu: Igne Pikalavičūte ir Domu Jakštu. Šiame koncerte baroko muzika virs elektronika ir atvirkščiai. Klausytojų laukia unikali patirtis išgirsti analogų neturinčią kūrybą, kuri sukurta tik vienam pasirodymui!


Gegužės 23-ąją, 19.30 Nacionalinėje dailės galerijoje, „Vilnius Spring Festival“ koncerte susipins baroko epochos muzika ir elektroninių skambesių kompozicijos, kurios kvies pasinerti į skirtingas muzikines patirtis bei kitaip pažinti žinomų epochos meistrų kūrybą! Tai išskirtinė proga koncerto metu girdėti dviejų epochų sąskambius bei matyti patį įkvėpimo šaltinį – Vilnių, kurio vakarėjančiais vaizdais galėsime grožėtis koncerto metu per didžiulius galerijo langus. Ši koncertinė programa sukurta specialiai „Vilnius Spring Festival“.


Daugiau informacijos – springfestival.lt








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 30 (2024)

    Savaitė - Nr.: 30 (2024)