Gegužės mėnesį – naujas festivalis Vilniuje „Vilnius Spring Festival“

Gegužės mėnesį – naujas festivalis Vilniuje „Vilnius Spring Festival“


Pristatomas naujas ir ambicingas festivalis vilniečiams bei miesto svečiams „Vilnius Spring Festival", kuris kvies atrasti išskirtinius meno įvykius dešiniajame Neries krante!


Partnerių turinys


„Festivalis pripildys naująjį Vilniaus centrą kultūrine energija. „Vilnius Spring Festival" koncertai vyks Nacionalinėje dailės galerijoje ir leis atskleisti naujojo Vilniaus centro potencialą, nukreipiant vilniečių bei į Vilnių atvyksiančių turistų dėmesį būtent į šį Neries krantą, pakeičiant įprastas renginių, pasivaikščiojimų bei atradimų vietas Vilniaus mieste, praplečiant miesto kultūrinį žemėlapį. 20 metų Lietuva yra Europos Sąjungos bei NATO narė ir jos piliečiai turi unikalias sąlygas saugiai gyventi, aktyviai kurti ir plačiai pristatyti nacionalinę kūrybą, būtent dėl to šis festivalis pradedamas gegužės 9-ąją - minint Europos dieną ir šių metų festivalyje išskirtinai skambės lietuvių kūrėjų premjeros!",- pasakoja festivalio iniciatorius Šv. Kristoforo kamerinio orkestro direktorius Nerijus Masevičius.


Festivalio metu gegužės 9, 16, 23 bei 30 dienomis skambės išskirtinai lietuviškos premjeros, tarp kurių Šv. Kristoforo kamerinio orkestro koncertai kartu su prodiuseriu, elektroninės muzikos kūrėju – Leon Somov, atlikėja, kompozitore Raminta Naujanyte – Bjelle, pasirodymas su Jievaro Jasinskio suburtu džiazo ansambliu „Vilnius JJAZZ Ensemble" bei kartu su choru „Liepaitės" atliekama kompozitorės Giedrės Pauliukevičiūtės oratorija.

REKLAMA


Koncerto atidarymui – simfoninio džiazo kompozicijos


„Vilnius Spring Festival" atidarymo koncerte, gegužės 9 d., Nacionalinėje dailės galerijoje griaudės specialiai sukurtos simfoninio džiazo kompozicijos, praturtintos Šv. Kristoforo kamerinio orkestro styginių grupės skambesiu! Būtent šis ypatingas koncertas bus skirtas ir ES ir NATO 20-ties metų sukakčiai paminėti.


„Bendradarbiavimas su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru - tai unikali galimybė sukurti novatorišką simfoninį/džiazinį skambesį rašant muziką big band'ui ir styginių orkestrui. Styginių orkestro skambesys ne tik praturtins džiazo kūrinių partitūras, bet ir suteiks naujų spalvų bei garsinių galimybių patiriant simfoninio džiazo skambesį",- teigia „Vilnius JJAZZ Ensemble" nariai.


Pirmas koncertas Lietuvoje su sensorinėmis pirštinėmis


Šv. Kristoforo kamerinis orkestras kartu su Bjelle kuria specialią programą, kurią festivalio metu atliks gegužės 16 dieną. Šio koncerto metu bus pristatomi nauji Bjelles kūriniai balsui, „MiMu Gloves" pirštinėms, elektronikai ir orkestrui. Jei iki šiol Bjelle savo koncertuose su šiomis unikaliai valdomomis pirštinėmis atlikdavo tik vieną ar kelis kūrinius – šįkart su jomis bus atliekamas visas koncertas! „Tai bus itin intriguojantis Šv. Kristoforo kamerinio orkestro ir nebijančios drąsiai eksperimentuoti – Bjelles koncertas",- teigia orkestro dirigentas Modestas Barkauskas. „MiMu Gloves – tai garsios britų kompozitorės, atlikėjos ir novatorės Imogen Heap ir jos komandos kurtas įrenginys, leidžiantis valdyti ir kurti muziką rankų gestais. Šios sensorinės pirštinės geriausiai atsiskleidžia sąveikaujant su kitais – akustiniais ir elektroniniais instrumentais, o šįkart jos bus naudojamos atskleisti naujų kompozicijų su vokalo, gyvosios elektronikos, saksofono ir orkestro derinių skambesį",- dalinasi Bjelle. Pasirodymo metu į sceną žengs ir koncerto svečiai: Milda ir Teresė Adrijauskaitės, Adas Gecevičius bei Matas Samulionis.

REKLAMA


Netikėtas Leon Somov ir violončelių duetas


Vilnius – miestas, kuriame barokinis rafinuotumas dera su šiuolaikiška architektūra, kuriame ramus miesto tempas dera su šiuolaikišku gyvenimo ritmu, jame visada rasi ir ramybės oazių, ir intensyvaus gyvenimo kasdienybės. „Publikai puikiai pažįstamas prodiuseris Leon Somov „Vilnius Spring Festival" metu netikėtame muzikiniame amplua! Leon Somov kurs išskirtinį elektroninės muzikos skambesį bandydamas susirinkusius klausytojus nukelti į J. S Bacho, J. Haydno laikų dvasią! Scenoje greta violončelių Domo Jakšto ir Ignės Pikalavičiūtės dueto atsiskleis ir originalus Leon Somov muzikinis požiūris. Viskas gyvai jau gegužės 23 dieną",- pasakoja Šv. Kristoforo kamerinio orkestro dirigentas Modestas Barkauskas.


Finalinė festivalio oratorija


Pirmą kartą vyksiantis „Vilnius Spring Festival" į savo finalinį koncertą kvies gegužės 30 dieną, o jame suskambės Šv. Kristoforo kamerinio orkestro ir choro „Liepaitės" atliekama kompozitorės Giedrės Pauliukevičiūtės premjera – oratorija „Gradus Ad Cor"!


Oratorija „Gradus Ad Cor" tai muzikinis-poetinis tekstų pasakojimas apie artumą, meilę, pasaulio pažinimą. Devynios oratorijos dalys - tai lyg simboliniai laiptai į širdį, spirale vedantys į vaikystės prisiminimus, keičiantys mintis ir atveriantys naują suvokimą bei jausmus ir švelniai nušviečiantys dabartį naujomis spalvomis. Šis koncertas išskirtinai dedikuotas vaikų gynimo dienai.



„Vilnius Spring Festival" metu net 4 muzikinės premjeros, sukurtos specialiai šiam festivaliui! Festivalyje klasikinės muzikos tradicijos derės su džiazo, elektroninės ir eksperimentinės muzikos stiliais. Šis festivalis taps viena ryškiausių, svarbiausių susitikimų, muzikinių premjerų ir bendravimo vietų Vilniuje, kurioje privalo apsilankyti kiekvienas, kuris nenori pražiopsoti ypatingų sostinės kultūrinių įvykių. Tegul šis pavasaris užsipildo išskirtinėmis muzikinėmis patirtimis!


Daugiau informacijos – springfestival.lt ir https://bit.ly/VilniusSpringFestival_2024








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)