Kernavėje paminėta rudens lygiadienio ir baltų vienybės šventė

Kernavėje paminėta rudens lygiadienio ir baltų vienybės šventė


Penktadienį Kernavėje praūžė rudens lygiadienio ir baltų vienybės šventė. Organizatorių teigimu, šventė skirta ne tik pažymėti gamtos virsmą į žiemos metą, tačiau ir priminti baltų genčių susivienijimo reikšmę.


Lukas Kodis


Stulbinančioje šventėje žvangėjo kalavijai buvo galima pamatyti Saulės mūšio inscenizaciją. Nors šventė vyko naktį, tačiau joje netrūko šviesos: lankytojus džiugino Lietuvos ir Latvijos folklorų ansambliai, kurių metu degė deglai bei laužai. Svečiai taip pat galėjo savo kailiu patirti kaip atrodo baltiškos apeigos, kurias atlieka Vaidila.


GALERIJA: Kernavėje paminėta rudens lygiadienio ir baltų vienybės šventė  (7 nuotr.)


Organizatorių teigimu vakaro kulminacija tapo: „Sauliaus Petreikio World Orchestra „Laisvė Šaukia“ koncertas, kur atliekamos muzikos garsai jungėsi su šviesų patyrimu – visą vakarą besikūrenančia ugnies liepsna bei piliakalnių erdvę nuspalvinusiais teminiais šviesų motyvais. Įspūdį stiprino meninės instaliacijos „Vėjas, laikas, žmogus“ (dailininkas Jaunius Mirnabalis Ranonis) ir skulptoriaus Henriko Orakausko skulptūrų įžiebimas/performansas, paliekantis viltingą pavasario ekvinokcijos laukimą.“ Koncerto metu dangų raižė šviesos šou.


Vakarą vainikavo trankūs šokiai iki vidurnakčio.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)