Į Lietuvą galės atvykti užsieniečiai iš 29 šalių, įskaitant Jungtinę Karalystę

Į Lietuvą galės atvykti užsieniečiai iš 29 šalių, įskaitant Jungtinę Karalystę


Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) skelbia sąrašą valstybių, iš kurių nuo birželio 29 dienos užsieniečiai į Lietuvą galės atvykti be jokių apribojimų. Tiesa, atvykstantiems iš Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės, Rumunijos, Bulgarijos ir Liuksemburgo bus rekomenduojama izoliuotis.


Sąrašas: Jungtinė Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystė, Rumunija, Bulgarija, Liuksemburgas, Lenkija, Nyderlandai, Belgija, Prancūzija, Malta, Danija, Ispanija, Italija, Čekijos Respublika, Estija, Vokietija, Austrija, Airija, Norvegija, Suomija, Šveicarija, Islandija, Graikija, Kipras, Slovėnija, Latvija, Vengrija, Slovakija, Kroatija, Lichtenšteinas.


Į mūsų šalį dėl didelio sergamumo koronaviruso infekcija (COVID-19) vis dar negalės atvykti Švedijos ir Portugalijos piliečiai ir šiose valstybėse teisėtai gyvenantys asmenys.


SAM primena, kad ši tvarka galioja užsieniečiams iš Europos ekonominės erdvės (EEE) valstybių, Šveicarijos, Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės. Iš trečiųjų šalių užsieniečiai į Lietuvą gali atvykti tik gavę leidimą iš atsakingų Lietuvos institucijų, priklausomai nuo klausimo pobūdžio – Užsienio reikalų ministerijos, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ar kt.

REKLAMA


Šalių, iš kurių leidžiama atvykti, sąrašas yra atnaujinamas kiekvieną savaitę, atsižvelgiant į epidemiologinius rodiklius užsienio šalyse.


Lietuvos piliečiams, kaip ir anksčiau, leidžiama atvykti iš bet kurios šalies. Tačiau grįžusiems iš valstybių, įrašytų į paveiktųjų sąrašą, t. y. tų, kuriose sergamumo koronavirusine infekcija rodiklis per paskutiniąsias 14 dienų yra didesnis nei 25 atvejai 100 tūkst. gyventojų, nuo birželio 29 d. yra privaloma 14 dienų izoliacija.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)