A. Faucis: apibrėžimas „visiškai paskiepytas“ netrukus keisis

A. Faucis: apibrėžimas „visiškai paskiepytas“ netrukus keisis


Amerikiečių imunologas Anthony‘is Faucis sako, kad jau netrukus keisis apibrėžimas, kas Jungtinėse Valstijose bus laikomas „visiškai paskiepytu“.


„Tai klausimas kada, o ne ar“, - sakė jis trečiadienį stočiai CNN, turėdamas omenyje klausimą, ar bus reikalinga stiprinančioji vakcinos dozė, kad žmogus būtų laikomas visiškai paskiepytu.


Anot A. Faucio, niekas nenuneigs, kad optimaliai apsaugai reikia trečiosios dozės – nepriklausomai nuo apibrėžimo. „Pasiskiepykite trečiąja doze. Negalvokite apie apibrėžimą. Aš tik noriu, kad žmonės būtų optimaliai apsaugoti“, - kalbėjo ekspertas.


Vakcinos gamintojų „Biontech“ ir „Pfizer“ duomenimis, pakankamai apsaugai nuo omikron koronaviruso atmainos reikalingos trys jų preparato dozės. Remiantis pirmaisiais duomenimis, dvi dozės pakankamai neapsaugo nuo užsikrėtimo neseniai aptikta nauja atmaina. Tačiau manoma, kad jų pakanka apsisaugoti nuo sunkios ligos eigos. Ši gamintojų žinia leidžia šiek tiek atsikvėpti, sakė A. Faucis, kuris patarinėja ir JAV prezidentui.

REKLAMA


Dėl omikron atmainos JAV vyriausybė sugriežtino koronaviruso testų taisykles atvykstantiems į JAV. Neigiamas testo rezultatas turi būti gautas ne anksčiau kaip prieš 24 valandas iki išvykimo į JAV. Iki šiol galiojo trijų dienų terminas.


Papildomai užsieniečiai paprastai dar prieš kelionę turėjo pateikti įrodymą, kad yra visiškai paskiepyti nuo COVID-19.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)