Sportui namuose – trys iššūkiai

Sportui namuose – trys iššūkiai


Europoje antrą kartą per metus įsisiautėjus koronavirusui, žmonės priversti vėl užsidaryti namuose. Daugiau nei 30 tūkst. žmonių esant saviizoliacijoje, o tūkstančiam liekant dirbti namuose kyla fizinės sveikatos ir sveikatingumo iššūkiai.


„Su problemomis susiduria ne tik žmonės, kuriems patekimas į sporto ir sveikatingumo klubus komplikuojasi. Sporto studijos taip pat patiria finansinius nuostolius, kyla trenerių užimtumo problema. Per pirmąjį karantiną pavasarį išmoktos pamokos verčia ne tik siūlyti nuotolinį treniruočių turinį, tačiau ir ieškoti papildomų motyvacijų klientams“, - pasakoja sporto ir sveikatingumo studijos „The One“ įkūrėja ir viena garsiausių šalies trenerių Jurga Maculevičiūtė.


Po pirmosios viruso bangos metų pradžioje sporto ir sveikatingumo studija antrajai bangai ruošėsi iš anksto. Nors kiek laiko truks ką tik prasidėjusi izoliacija ir ar studijai pavyks išgyventi iki kitų metų vasaros J. Maculevičiūtė nežino, tačiau nuotoliniam darbui su pastoviais ir naujai prisijungiančiais klientais pasiruošė rimtai.

REKLAMA


„Per vasarą papildėme trenerių komandą, paįvairinome siūlomų treniruočių spektrą ir sugalvojome iššūkių klientams, kurie ne tik būtų įtraukiantys varžytis tarpusavyje, tačiau ugdantys nuolatinio sportavimo įgūdžius. Pastovus sportas ir fizinis aktyvumas priklauso nuo įpročio, todėl sukūrėme trijų iššūkių programą. Pirmoje dalyje deginsime riebalus ir ugdysime ištvermę, antroje dalyje ryškinsime raumenis, o trečiojoje pereisime prie tempimo pratimų, kurie būtini užtikrinant kūno lankstumą“, - sako J. Maculevičiūtė.


21 dienos vieno iššūkio forma pasirinkta įvertinus nuotolinių treniruočių, vykusių pavasarį, rezultatus. Apklausus klientus ir išsiaiškinus jų poreikius, paaiškėjo, kad labiausiai jiems trūko varžymosi elemento sportuojant namuose. Be to, sveikatos specialistai ne kartą įspėjo, jog aktyvus gyvenimo būdas ir sportas svarbūs ne tik kūno sveikatai, tačiau ir žmogaus psichinei būklei.

REKLAMA


Be to, atsižvelgiant į sportuojančiųjų poreikius, trenerės sukuria individualų mitybos planą, teikia rekomendacijas kokį pulso dažnį reikia pasiekti, kad riebalinis sluoksnis tirptų greičiausiai, o kurios širdies dūžių ribos peržengti nevalia.


Sporto ir sveikatingumo studijos įkūrėja, trijų iššūkių po 21 dieną sporto programos namie sudarytoja, svarsto pasiūlyti ne vien Lietuvos rinkai.


„Nuo pavasario sekėme Lietuvos ir užsienio trenerius bei sporto studijas. Analizavome kokį turinį jie teikia. Esame sukaupę daugiau nei 300 skirtingų treniruočių videoteką. Nors nuotolinės treniruotės nėra aukso kalnai verslo prasme, tačiau puiki proga savo patirtį, įgūdžius ir sprendimus pasiūlyti platesnei auditorijai“, - mintimis apie ateities planus dalijasi J. Maculevičiūtė.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)