Medinių terasų priežiūra ir restauravimas – žingsnis po žingsnio

Medinių terasų priežiūra ir restauravimas – žingsnis po žingsnio


Medinės terasos yra gražus ir funkcionalus bet kurios lauko erdvės akcentas. Tačiau, kad jos džiugintų išvaizda, medžiui reikia reguliarios priežiūros.


Šiame straipsnyje pateiksime žingsnis po žingsnio gidą, kaip prižiūrėti ir restauruoti medinę terasą naudojant tinkamus produktus, pavyzdžiui, specialiai terasoms skirtą alyvą.


1. Reguliarus valymas

Švara yra pirmasis žingsnis siekiant išsaugoti medinių elementų lauke, grožį. Reguliariai nuvalykite lapus, purvą ir šiukšles nuo paviršiaus. Švelniu plovikliu ir minkštų šerių šepečiu nušveiskite, pašalindami dėmes. Taip užkirsite kelią pelėsio ir grybelio atsiradimui.


2. Apžiūra ir remontas

Apžiūrėkite atskiras lentas. Įsitikinkite, kad nėra atplaišų, išlindusių vinių ar įtrūkimų. Prireikus pataisykite arba pakeiskite pažeistas dalis, nes per įtrūkimus įsimeta pelėsis, grybelis, prasideda puvimai.


3. Paviršiaus šlifavimas ir paruošimas

Prieš naudodami bet kokią medienai skirtą alyvą ar kitas priemones, turite nušlifuoti paviršių. Šis veiksmas užtikrina, kad nauja priemonė tinkamai įsiskverbs ir užtikrins optimalią apsaugą.

REKLAMA


4. Pasirinkite tinkamą priemonę

Pasirinkite medinei terasai tinkamą priemonę, pavyzdžiui, alyvą medienai, vašką arba kombinuotą produktą. Atsižvelkite į tokius veiksnius, kaip terasos medienos tipas, saulės spindulių ir drėgmės poveikis bei pageidaujama apdaila. Jau minėjome, kad yra ir specializuotų alyvų lauko terasoms.


5. Tepkite priemonę

Vadovaukitės gamintojo instrukcijomis, kaip naudoti pasirinktą priemonę. Tolygiai užtepkite priemonę (tekstūros kryptimi) ir leiskite jai įsiskverbti į medieną. Palaukite nurodomą laiką prieš vėl lipdami ant lentų.


6. Reguliari priežiūra

Paprastai kas 1-2 metus rekomenduojama viską vėl peralyvuoti. Nors konkretūs terminai priklauso nuo naudojamos priemonės, tai reikėtų daryti periodiškai.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)