Langų uždangų tendencijos 2023 metais

Langų uždangų tendencijos 2023 metais


Žiema jau čia ir metai eina į pabaigą. Kai ką turėsime palikti praeityje, o kai ką pasitikti ir priimti iš naujo. Galvojantiems apie namų įrengimą ar norintiems tiesiog atsinaujinti interjerą, įdomu, ką tendencijos žada artimiausiu metu. Langų aksesuarai – svarbi interjero detalė, kuri gali pagyvinti namų erdvę, dailiai įsiliedama. Taigi, štai keletas ateinančių metų tendencijų, tiems, kurie domisi interjero dizaino naujovėmis, ir tiems, kurie nori sužinoti, kokios langų puošmenos bus madingos ateinančiais metais.


Šviesios romanetės


Klasikinės romanetės toliau išlieka populiarios ir tvirtai žengia mados keliu jau antrą dešimtmetį. Nauja jaukumo ir komforto kryptis atveria duris visų rūšių spalvų kombinacijoms, modeliams ir formoms. Vienintelis dalykas, kurio „prašo“ 2023 metų mada – naudoti visa tai saikingai. Šviesios, sodrios spalvos su įvairiais raštais jau kurį laiką po truputį žengia į madą, bet vis dar sutinkamos nedrąsiai. Taigi, niekada neprašausite, pasirinkę švelnaus atspalvio romanetes.

REKLAMA


Neutralūs roletai


Dar vienas langų aksesuaras, kuris mus pasitinka iškelta galva – tai roletai. Roletai diena-naktis, jau kurį laiką yra atskira langų uždangų kategorija. Jie jau ne pirmus metus karaliauja rinkoje dėl savo itin patogaus šviesos srauto reguliavimo, lengvo valdymo, universalumo ir lengvai pritaikomo dizaino. Šie roletai itin neutralūs, nekrentantys į akis ir gali lengvai pritemdyti iš lauko sklindančią šviesą. O švelniai prigesintas šviesos srautas yra būtent šio sezono „vinis“. 2023-ieji šnabžda – metas jaukumui!


Dramblio kaulo spalvos užuolaidos


Dramblio kaulo arba pieno baltumo atspalvių užuolaidos – tai laiko patikrinta klasika. Šis pasirinkimas visada buvo ir bus madingas. Tiesa, reikėtų nepamiršti, kad tokios langų uždangos labiausiai tinka itin šviesioms, gerai apšviestoms patalpoms ir minimalistiniam interjerui su baltomis sienomis. Mados žinovai teigia: „Baltos sienos tinka prie visų atspalvių užuolaidų, tačiau baltos užuolaidos tinka tik prie baltų sienų.“ Taigi, atnaujinant interjerą reikėtų nepamiršti šio praktiško dizainerių patarimo.

REKLAMA


Užuolaidos su ornamentais


Nors dizaineriai jau kurį laiką bando į madą sugrąžinti 6-ojo dešimtmečio spalvas ir raštus, tačiau kasdieniame interjere šis sprendimas naudojamas gana retai. Užuolaidas su margais raštais ir ornamentais ateinantiems metams dizaineriai pataria rinktis klasikiniam ir tradiciniam interjerui pabrėžti. Jeigu nedrįstate eksperimentuoti, tuomet patartina rinktis užuolaidas, kuriose dominuoja tik dvi spalvos.


Taigi, duris į 2023 metus atversime su turtingomis ir sodriomis spalvomis. Prie dramblio kaulo spalvos jungiasi ir kiti atspalviai – šviesūs, šilti ir šiek tiek pablukę ar lengvai temdyti. Taip pat populiarios spalvos persikinė, melsva ir rožinė. Persikinė spalva gali būti derinama su raudona, deginto molio ar tamsios medienos spalvomis. Melsvi atspalviai bus derinami su kreminiais ir šviesiais medienos atspalviais. Gesinta rožinė – tai vienas iš šio sezono favoritų, kuris namams suteiks romantikos, šilumos ir jaukumo. Taigi, išgyvenus neramius 2022-uosius, metas ramybei ir jaukumui!


Partnerių turinys.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)