Kaip išsirinkti apatinį trikotažą: kas madinga, o kas jau ne?

Kaip išsirinkti apatinį trikotažą: kas madinga, o kas jau ne?


„Pati madingiausia tendencija, renkantis apatinį trikotažą, šiandien yra ekologija. Vis daugiau moterų atkreipia dėmesį į tvarumą, todėl vis daugiau atsiranda įmonių, kurios gamina lakonišką, žemiškų spalvų, patogų trikotažą iš natūralių, ekologiškų pluoštų”, – tendenciją pristato Vilmantė Markevičienė, pati kurianti apatinį trikotažą „Gentle Day”.


Kitas dvi tendencijas lėmė karantinas ir moterų darbas iš namų bei dėl to dažnėjantis apatinio trikotažo pirkimas ne fizinėse, o elektroninėse parduotuvėse.


„Renkantis apatinį trikotažą elektroninėje parduotuvėje, kur jo negalima paliesti, pačiupinėti, svarbu atkreipti dėmesį į du dalykus: medžiagos sudėtį ir dydžių lentelę”, – pataria Vilmantė Markevičienė.


Pasak jos, laikai, kai moterys turėjo rinktis tarp „sveiko” (kvėpuojančio, sugeriančio) ir gražaus apatinio trikotažo jau praėjo – naujose kolekcijose tai suderinama.


Pirmiausia, atkreipkite dėmesį į audinio sudėtį ir kasdienai rinkitės tik natūralaus pluošto kelnaites su šiek tiek elastano, spandekso ar laikros. Jeigu sudėtyje yra 5 proc. ir daugiau elastano (dar vadinamo spandekso), laikros (lycra), tokios kelnaitės bus elastingos. Kuo daugiau elastano ar laikros, tuo kelnaitės daugiau tempsis, reiškia ir gražiai apglus, ir nespaus. Nemadinga ir nesveika kasdien dėvėti sintetines, tik nėriniuotas kelnaites – palikite jas romantiškam vakarui.

REKLAMA


Skirtingų gamintojų dydžiai gali skirtis, todėl būtinai pasimatuokite savo apimtis ir pasirinkite tinkamiausią dydį, nurodytą dydžių lentelėje. Auksinė taisyklė – geriau kiek didesnis, nei per mažas, apatinis trikotažas. Bandymai įsispausti į per mažą trikotažą, akivaizdžiai darko moters figūrą.


Moterys, dirbdamos iš namų, pradėjo daug labiau vertinti patogumą, todėl atsisako liemenėlių lankelių, krūtis vizualiai didinančių „pagalvėlių” ir pan. „Mano nuomone, dabar atėjo patogių, natūralaus pluošto bei nėriniuotų bralečių laikas”, – sako apatinio trikotažo kūrėja.


Apatinio trikotažo spalva, dažniausiai, yra moters skonio reikalas. Visgi patariama kiekvienai moteriai savo stalčiuje turėti kūno spalvos apatinukų derinį – jis puikiai tiks ir po šviesiais ir po tamsiais drabužiais. Geriausia, kad ta kūno spalva būtų kuo artimesnė natūraliai odos spalvai, todėl patariama įsigyti netgi du – šviesesnį, žiemos sezonui, ir kiek tamsesnį, kuris tiktų prie saulėje įdegusios odos.

REKLAMA


Nereikia bijoti eksperimentų ir savo stalčiuje turėti vieną kitą drąsią apatinių spalvą.


„Lietuvės Europoje išsiskiria tuo, kad labai mėgsta baltą apatinių spalvą – specialiai joms šį rudenį pristatau šviesią „Iš pieno plaukusią”, kolekciją, kurios spalva primena natūralų riebų pieną, o ir mūsų apatinukai siuvami tik iš minkštos, ekologiškos medvilnės”, – kalba Vilmantė Markevičienė.


Liemenėlę ir kelnaites ekspertai visgi pataria derinti: jei ne 100 proc., tai bent keliomis subtiliomis detalėmis. „Patarčiau, iš vienos kolekcijos įsigijus liemenėlę, prisiderinti bent 2-3 kelnaičių modeliukus iš tos pačios kolekcijos, bent jau aš derindama trikotažą jaučiuosi geriau”, – pataria Vilmantė Markevičienė.


Pasak jos, švarus, nenudriskęs, nenuplautas apatinis trikotažas suteikia lengvumo, pasitikėjimo ir švaros jausmą. Kelnaitės, liemenėlės, kaip ir viršutiniai drabužiai, gali darkyti figūrą, o gali ją subalansuoti, todėl žiūrėdama į save moteris su estetišku ir jai tinkamu trikotažu jausis gerai, patiks sau. Juk tai yra svarbiausia – patikti sau, o tik paskui vyrui ar draugui. Jau nekalbant apie tai, jog apatinis trikotažas turi būti komfortiškas ir funkcionalus (kelnaitės – sugerti išskyras, kvėpuoti, liemenėlė – prilaikyti krūtinę, suteikti jai gražią formą, kvėpuoti).







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)