Kaip prižiūrėti besiveliančius plaukus?

Kaip prižiūrėti besiveliančius plaukus?


Rudeniop, po dažno lepinimosi saulės voniomis ne viena moteris pastebi gana ryškius plaukų pokyčius. Vienoms jie ženkliai išsausėja, kitoms ima lūžinėti galiukai, o spalva tampa blankesnė ir nebe tokia sodri. Natūraliai kyla klausimas – o ką daryti, kad plaukai vėl spindėtų grožiu ir būtų sveikai glotnūs? Atminkite, kad skirtingų atspalvių plaukams reikalinga atitinkama priežiūra, todėl rinkdamiesi priemones įsigilinkite, kokiam plaukų tipui bei spalvai jos yra skirtos.


Tamsių besiveliančių plaukų priežiūra


Žavingų tamsių, lygių, dažytų plaukų savininkės pasibaigus vasaros sezonui dažnai pastebi, kad plaukai yra ploni, labai veliasi, juos sunku iššukuoti. Pagrindinę tokių plaukų priežiūrą sudaro nuolatinis drėkinimas ir spalvos išsaugojimas. Norint tobulų plaukų, rinkitės šampūnus, kondicionierius ir kaukes, kurios stipriai drėkintų jūsų plaukus ir saugotų spalvą nuo išblukimo.

REKLAMA


Plaukų specialistai tokiems plaukams rekomenduoja priemones su tamanu (puiklapių) aliejumi, kuris padės išsaugoti gražią spalvą ir užtikrins maksimalų plaukų drėkinimą. Pasirinkę tinkamus priežiūros produktus, pastebėsite, kad jūsų plaukai taps paklusnūs, lengvai šukuojami, atrodys sveikesni ir gyvybingi.


Tuo metu, svajojančioms apie paklusnius, lengvai šukuojamus ir purius plaukus, reiktų rinktis apimtį didinančias priemones. Naudodami apimties suteikiančius šampūnus ir kondicionierius, jau po pirmųjų kartų galėsite džiaugtis žavingomis puresnių, gražiai krentančių, lengvų plaukų šukuosenomis.


Tiesa, po intensyvesnių saulės vonių galite pastebėti, kad tokio tipo plaukų šaknys ima vis dažniau riebaluotis. Tai gali lemti dažesnį norą trinkti galvą. Vis dėlto, tokių plaukų galiukai dažniausiai yra sausi ir dažnas galvos plovimas juos dar labiau sausina.


Jeigu jus vargina ši problema – rinkitės galvos odos pusiausvyrą reguliuojantį šampūną. Naudojant tokį šampūną, galvos oda išskirs mažiau riebalų, todėl ir galvą galėsite plauti rečiau. O jei, vis tik, jaučiate poreikį plaukus plauti kiekvieną dieną, jums padės kasdieniam naudojimui skirtos priemonės, kurios nesausins plaukų ir jų neapsunkins.

REKLAMA


Plonų plaukų priežiūra


Artėjant rudeniui daugiau priemonių plaukams verta įsigyti ir šviesiaplaukėms. Ploni, tiesūs, šviesiai dažyti plaukai dažniausiai veliasi kur kas labiau nei tamsūs dėl natūralaus trapumo. Tad natūralu, kad šviesiomis spalvomis dažyti plaukai reikalauja kur kas daugiau priežiūros nei tamsesnių atspalvių plaukai. Šviesiai dažytus plaukus reikia nuolat lepinti naudingomis medžiagomis, todėl tokiems plaukams prižiūrėti puikiai tiks maitinančios priemonės.


Savo plaukų grožį ir gyvybingumą geriausiai atskleisite naudodamos priemones su keramidu A2, pavyzdžiui, kaukes, kurių poveikį pajusite jau po pirmų kartų. Pabandykite kaukes laikyti ilgiau – bent 5-10 min, ir netruksite pastebėti, kad plaukai taps paklusnesni, bus lengvai šukuojami, glotnesni ir gražesni.


Siekiant išlaikyti žavingą atspalvį nepamirškite plaukus reguliariai tonuoti, nes šviesią spalvą nuolat veikia ir keičia saulė, vanduo, užterštas oras ir kiti išorės veiksniai. Skirkite savo plaukams daugiau dėmesio, atgaivinkite juos maitinančiomis, drėkinančiomis priemonėmis ir jūsų plaukai taps stipresni, lengviau prižiūrimi ir puikiai atrodantys.


Skirdamos pakankamai dėmesio plaukų priežiūrai rudenį pastebėsite, kad plaukai atgauna savo glotnumą, natūralią apimtį ir sveiką spindesį. Kruopštus tamsių plaukų drėkinimas bei šviesių plaukų maitinimas užtikrins mažesnį plaukų vėlimąsi, tad plaukai patirs mažiau streso juos šukuojant bei formuojant.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)