Naujoji pasaulio prekybos organizacijos vadovė: turime spręsti ekonomines ir sveikatos krizes visame pasaulyje

Naujoji pasaulio prekybos organizacijos vadovė: turime spręsti ekonomines ir sveikatos krizes visame pasaulyje


Naujoji Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) vadovė, Nigerijos ekonomistė Ngozi Okonjo-Iweala pareiškė sieksianti konkrečių rezultatų, sprendžiant dvigubas ekonomines ir sveikatos krizes, su kuriomis šiuo metu susiduria visas pasaulis.


N. Okonjo-Iweala pirmiausia siekia užtikrinti, kad vakcinos nuo COVID-19 būtų gaminamos ir skirstomos visoms pasaulio šalims, o ne tik turtingiausioms, bei atsisakyti protekcionizmo, nes laisva prekyba esą gali padėti atsigauti ekonomikai.


„Manau, kad PPO yra pernelyg svarbi, kad leistume jai tapti lėta, paralyžiuota ir mirusia. Tai – neteisinga“, – naujienų agentūrai AFP sakė N. Okonjo-Iweala.


PPO vadovauti N. Okonjo-Iweala pradės kovo 1 d. Ji žadėjo atnaujinti organizaciją, kuri esą prasčiau atlieka pagrindinę savo funkciją – gerinti paprastų žmonių gyvenimo sąlygas.


„Manau, kad PPO gali labiau prisidėti prie COVID-19 pandemijos sprendimo, padėdama pagerinti vakcinų prieinamumą skurdžioms šalims“, – teigė N. Okonjo-Iweala.


„Iš tiesų, kiekvienos šalies interesas turėtų būti paskiepyti visus pasaulio gyventojus, nes nė viena šalis nėra saugi, kol visos šalys nėra saugios“, – tikino PPO vadovė.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)