Londone į namus išleistas Covid-19 pacientas, ligoninėje praleidęs 300 dienų

Londone į namus išleistas Covid-19 pacientas, ligoninėje praleidęs 300 dienų


Londone į namus išleistas 74 metų Covid-19 pacientas, kuris ligoninėje buvo gydomas daugiau kaip 300 dienų. „Geriausias buvimo namuose aspektas – tai nebūti ligoninėje", - grįžęs pas šeimą stočiai BBC sakė londonietis Geoffrey‘is Woolfas. – Aš galiu valgyti kada noriu ir ką noriu. Aš galiu matyti savo sūnus ir draugus“.


G. Woolfas praėjusių metų kovą sunkiai susirgo Covid-19. Tada jam daugiau kaip du mėnesius taikyta dirbtinė plaučių ventiliacija ir sukelta koma.


Vienu metu vilčių praktiškai nebuvo, tačiau liepą pacientas netikėtai prabudo. Prireikė dar kelių mėnesių gydymo, kalbos treniruočių ir fizioterapijos procedūrų, kol jis po patirto insulto ir savo ligos atsigavo tiek, kad po iš viso 306 dienų, praleistų dviejose ligoninėse, galėtų būti išleistas į namus.


Buvusio advokato sūnūs literatūrą mėgstančiam savo tėvui į ligoninę atnešė elektroninių knygų skaityklę su audioknygomis, kurias leido net jam būnant komoje. Ši priemonė, anot medikų ir slaugytojų, turėjo teigiamą efektą ir dabar naudojama keliose kitose ligoninėse.


G. Woolfo sūnūs įsteigė pagalbos organizaciją „Books for Dad“, kuri nuo tada nupirko apie 400 elektroninių skaityklių su audioknygomis pacientams.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)