Apklausa: JAV labiausiai žavimasi D. Trumpu ir M. Obama

Apklausa: JAV labiausiai žavimasi D. Trumpu ir M. Obama


Jungtinėse Valstijose šiemet labiausiai buvo žavimasi prezidentu Donaldu Trumpu ir buvusia pirmąja ponia Michelle Obama, rodo bendrovės „Gallup“ atliktos kasmetinės apklausos rezultatai.


M. Obama jau trejus metus iš eilės yra moteris, kuria JAV žavimasi labiausiai, tačiau vyro, kuriuo žavimasi labiausiai, poziciją šiemet pirmą kartą iš buvusio prezidento Baracko Obamos perėmė D. Trumpas.


Net 18 proc. respondentų teigė, kad labiausiai žavisi būtent kadenciją baigiančiu prezidentu. Tuo pat metu buvusiu šalies lyderiu B. Obama labiausiai žavisi tik apie 15 proc. amerikiečių.


Atsakymai daugiausiai pasiskirstė pagal palaikymą tam tikrai politinei partijai, kadangi D. Trumpu žavisi daugiau respublikonai, o Obamomis – demokratai.


JAV antra moterimi, kuria žavimasi labiausiai, šiemet tapo išrinktoji viceprezidentė Kamala Harris.


Į moterų, kuriomis žavimasi labiausiai, dešimtuką taip pat pateko televizijos asmenybė Oprah Winfrey, Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Kongreso narė Alexandria Ocasio-Cortez, karalienė Elžbieta II, Aukščiausiojo teismo teisėja Amy Coney Barrett ir klimato aktyvistė Greta Thunberg.


Apie 6 proc. respondentų vyru, kuriuo žavisi labiausiai, įvardijo išrinktąjį prezidentą Joe Bideną, o 3 proc. – žinomą imunologą Anthony'į Faucį.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>