Išrinktasis JAV prezidentas užsiminė apie laukiantį sunkiausią pandemijos etapą

Išrinktasis JAV prezidentas užsiminė apie laukiantį sunkiausią pandemijos etapą


Išrinktasis JAV prezidentas Joe Bidenas įspėjo amerikiečius dėl galbūt sunkiausio koronaviruso pandemijos etapo. „Ateinančios kelios savaitės ir mėnesiai bus labai sunkūs, labai sunkus etapas mūsų šaliai. Galbūt sunkiausias per visą pandemiją“, - sakė J. Bidenas Vilmingtone Delavero valstijoje.


„Žinau, sunku tai girdėti, tačiau tai tiesa“, - pabrėžė jis. J. Bidenas pažadėjo amerikiečiams, jog sausio 20-ąją stojęs prie šalies vairo pasinaudos savo įgaliojimais, kad paspartintų vakcinos ir apsaugos priemonių gamybą. Jo vyriausybės tikslas esą yra garantuoti, kad per pirmąsias 100 dienų būtų paskiepyta 100 mln. žmonių. „Jei Kongresas skirs lėšų, mes šį neįtikėtiną tikslą pasieksime“, - kalbėjo J. Bidenas.


Jis kaltino Donaldo Trumpo vyriausybę, kad jos vakcinacijos planas atsilieka. J. Bidenas dar kartą paragino žmones naudoti pasiteisinusias apsaugos priemones – dėvėti kaukes, laikytis fizinės distancijos ir kiek įmanoma greičiau pasiskiepyti. Jau dabar yra daugiau kaip 330 000 mirusiųjų nuo pandemijos pradžios – ir prieš situacijai gerėjant ji pradžioje dar blogės, įspėjo būsimasis prezidentas.


JAV yra labiausiai pandemijos paveikta pasaulio šalis. „The New York Times“ duomenimis, šalyje iki šiol nuo koronaviruso paskiepyta daugiau kaip 2,1 mln. žmonių. JAV turi 330 mln. gyventojų.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)