Institutas Kyjive: ukrainiečių pasitikėjimas V. Zelenskiu yra mažiausias per visus karo metus

Institutas Kyjive: ukrainiečių pasitikėjimas V. Zelenskiu yra mažiausias per visus karo metus


Ukrainiečių pasitikėjimas prezidentu Volodymyru Zelenskiu pirmą kartą nuo 2022 m. vasarį Rusijos pradėtos invazijos nukrito žemiau 60 proc., rodo penktadienį paskelbta apklausa.


Per pastaruosius metus V. Zelenskis susidūrė su daugybe iššūkių, įskaitant nesėkmingą vasaros kontrpuolimą, visuomenę supriešinusias diskusijas dėl naujos mobilizacijos ir skandalus dėl aukšto rango pareigūnų korupcijos.


2022 m. gegužę visuomenės pasitikėjimas 46 metų prezidentu buvo pašokęs iki 90 proc., bet šiemet gegužę jis sumenko iki 59 proc., pranešė Kyjivo tarptautinis sociologijos institutas (KIIS).


„Norėtume atkreipti dėmesį į tai, kad Volodymyras Zelenskis vis dar išlaiko legitimumą Ukrainos visuomenės akyse, dauguma ukrainiečių juo ir toliau pasitiki“, – sakoma apklausą atlikusio instituto pranešime. „Tačiau pasitikėjimo mažėjimo tendencija tęsiasi ir, kaip matyti iš rezultatų, pagrindinės paprastų ukrainiečių kritiško požiūrio priežastys yra ne visada sėkminga kadrų politika ir su teisingumu susijusios problemos, ypač kalbant apie kovą su korupcija ir visiems teisingą karo naštą“, – sakoma KIIS pranešime.

REKLAMA


Pirmoji 2019 m. prasidėjusi V. Zelenskio prezidento kadencija baigėsi praėjusį mėnesį, tačiau dėl karo padėties jis ir toliau eina pareigas. Pernai Ukrainos lyderis sakė esąs „pasirengęs“ prireikus surengti rinkimus. Tačiau Ukraina nusprendė jų nerengti, nes maždaug 20 proc. šalies kontroliuoja Rusija, milijonai pabėgusių ukrainiečių gyvena užsienyje.


AFP inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 30 (2024)

    Savaitė - Nr.: 30 (2024)