Armėnija ir NATO susitarė dėl bendradarbiavimo 2024 m. programos

Armėnija ir NATO susitarė dėl bendradarbiavimo 2024 m. programos


Armėnija ir NATO susitarė dėl bendradarbiavimo 2024 m. programos ir apibrėžė bendradarbiavimo 2025 m. perspektyvas.


Atkreiptinas dėmesys, kad balandžio 23–30 d. Armėnijos ginkluotųjų pajėgų štabo vado pavaduotojas Arturas Jerojanas NATO būstinėje dalyvavo gynybos ministerijos ir NATO švietimo gynybos srityje plėtros programoje.


Susitikimo metu buvo aptarti Armėnijos kariuomenės švietimo įstaigoms ir mokymo centrams pagal programą suteiktos pagalbos rezultatai, apibrėžtos naujos bendradarbiavimo sritys.


Arturas Jerojanas taip pat kalbėjosi su NATO kolektyvinio saugumo skyriaus direktoriumi Dacianu-Tiberiu Șerbanu, su kuriuo aptarė šiuo metu vykdomas Armėnijos ir aljanso karinio bendradarbiavimo programas ir jų plėtros galimybes.


Pranešama, kad vasario pradžioje Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinjanas pareiškė, kad jo šalis daugiau nebegali laikyti Rusijos savo pagrindiniu gynybos ir kariniu partneriu.


N. Pašinjanas atkreipė dėmesį, kad Rusija nepadėjo Armėnijai, kai Azerbaidžanas rugsėjį ėmėsi „kovos su terorizmu priemonių“, kad susigrąžintų Kalnų Karabacho kontrolę, po kurių šį regioną paliko daugybė jame gyvenusių vietinių armėnai.


UKRINFORM inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 20 (2024)

    Savaitė - Nr.: 20 (2024)