NATO nejaučia jokios grėsmės: Rusija Ukrainoje naudoja beveik visas savo sausumos pajėgas

NATO nejaučia jokios grėsmės: Rusija Ukrainoje naudoja beveik visas savo sausumos pajėgas


NATO šiuo metu nejaučia jokios tiesioginės grėsmės iš Rusijos, kadangi Maskva beveik visas savo sausumos pajėgas yra sutelkusi kariauti Ukrainoje.


Tai NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pasakė per Briuselyje surengtą spaudos konferenciją, atsakydamas į žurnalistų klausimus apie provokuojančius Rusijos pareiškimus ir grasinimus prie sienos su Suomija sutelkti daugiau karinių dalinių.


„Suomija dabar yra saugesnė nei iki prisijungiant prie aljanso. Nes dabar Suomijai galioja penktas mūsų kolektyvinės gynybos straipsnis – vienas už visus ir visi už vieną. Beveik visos rusų pajėgos yra sutelktos kariauti Ukrainoje. Taigi, nematome jokios tiesioginės grėsmės bet kuriai NATO sąjungininkei“, – kalbėjo J. Stoltenbergas.


Tuo pat metu jis atkreipė dėmesį, kad sąjungininkės toliau stebės padėtį ir tolesnius Rusijos veiksmus. NATO vadovas pridūrė, kad aljansas gali apginti bet kurią iš savo valstybių narių ir šią užduotį sėkmingai vykdo jau 75 metus.


Pranešama, kad po plataus masto Rusijos karinės invazijos Ukrainoje, dešimtmečiais neutralumo besilaikiusios Suomija ir Švedija nusprendė įstoti į NATO. Suomija tai padarė 2023 m. balandžio 4 d., o 32-ąja aljanso nare tapusios Švedijos stojimo procedūra buvo baigta praėjusią savaitę, kovo 7 d..


UKRINFORM inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)