V. Zalužnas: Ukraina turi būti pasirengusi sumažėjusiai pagalbai

V. Zalužnas: Ukraina turi būti pasirengusi sumažėjusiai pagalbai


Dėl sumažėjusios užsienio pagalbos Ukraina gali būti priversta pritaikyti savo karinę strategiją, ketvirtadienį CNN nuomonių skiltyje paskelbtame straipsnyje sakė kariuomenės vadas Valerijus Zalužnas.


Pastaruoju metu būta daug pranešimų, kad V. Zalužnas nesutaria su prezidentu Volodymyru Zelenskiu. Straipsnyje jis teigė, kad pagrindinės Ukrainos sąjungininkės „grumiasi“ dėl būsimos paramos Kyjivui. „Turime kovoti su pagrindinių sąjungininkų karinės paramos mažinimu, susidurdami su jų pačių politine įtampa“, – sakė Ukrainos vyriausiojo vado pareigas einantis V. Zalužnas.


Europos Sąjungos lyderiai ketvirtadienį įveikė Vengrijos pasipriešinimą ir susitarė dėl kito pagalbos Ukrainai paketo, tačiau Vašingtono parama vis dar abejojama dėl Kongrese vykstančių konfliktų.


V. Zalužnas taip pat sakė, kad Ukraina negalės padidinti savo karių skaičiaus, jei įstatymų leidėjai nesiims „nepopuliarių“ priemonių mobilizuoti daugiau vyrų, o tai itin prieštaringai vertinama problema Ukrainoje.

REKLAMA


Kariuomenė prašo V. Zelenskio mobilizuoti dar pusę milijono žmonių, kurie pakeistų ilgai tarnaujančius išsekusius karius ir atremtų maždaug 600 tūkst. Ukrainoje dislokuotų rusų. Tačiau sausį dėl aršios visuomenės ir įstatymų leidėjų kritikos parlamentas atsisakė svarstyti prieštaringai vertinamą įstatymo projektą, kurio reikia siekiant sutelkti daugiau karių.


Šią savaitę Ukrainos žiniasklaidoje sklido gandai, kad V. Zelenskis planavo atleisti V. Zalužną, kilus nesutarimams, kaip padidinti karių skaičių kariuomenėje, kuriai jų jau stinga.


AFP inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)