JK žvalgyba: Rusijos kariuomenėje daugėja savavališko pasišalinimo iš tarnybos atvejų

JK žvalgyba: Rusijos kariuomenėje daugėja savavališko pasišalinimo iš tarnybos atvejų


Rusijos teisminiais duomenimis, incidentų, kai Rusijos kariškiai pasitraukė iš tarnybos, itin padaugėjo, sakoma Jungtinės Karalystės (JK) gynybos ministerijos tviteryje paskelbtoje atnaujintoje žvalgybos informacijos suvestinėje, pranešė „Ukrinform“.


„Patikimi nepriklausomų Rusijos žurnalistų tyrimai rodo, kad 2023 m. nuo sausio iki gegužės Rusijos kariniai teismai išnagrinėjo 1 053 personalo pasišalinimo iš tarnybos bylų – daugiau nei per visus 2022 metus“, – sakoma ataskaitoje.


JK žvalgybos duomenimis, per operacijas Ukrainoje Rusijos kariškiams sunku garantuoti drausmę kariuomenėje, tačiau labai tikėtina, kad ši problema tapo dar didesnė po 2022 m. spalio mėnesį pradėtos priverstinės rezervistų mobilizacijos.


Teismo duomenys rodo, kad dauguma asmenų, pripažintų kaltais dėl savavališko pasitraukimo iš tarnybos, nubausti lygtinėmis bausmėmis, o tai reiškia, kad jie ir vėl gali būti dislokuoti vykdyti „specialiąją karinę operaciją“.


„Rusijos pastangos gerinti drausmę sutelktos pabrėžiant bausmes pažeidėjams ir skatinant patriotinį uolumą, o ne šalinant pagrindines kareivių nusivylimo priežastis“, – pabrėžė JK žvalgyba.


UKRINFORM inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)