Vokietijos užsienio žvalgyba: po 15 mėnesių karo V. Putinas nėra nusilpęs

Vokietijos užsienio žvalgyba: po 15 mėnesių karo V. Putinas nėra nusilpęs


Praėjus daugiau nei metams nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios, nėra jokių ženklų, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas būtų nusilpęs, teigia Vokietijos slaptoji tarnyba.


V. Putino sistemoje nėra jokių pastebimų įtrūkių, pirmadienį Berlyne, Federalinėje saugumo politikos akademijoje (BAKS), sakė Vokietijos užsienio žvalgybos tarnybos BND vadovas Bruno Kahlas.


Rusija vis dar pajėgi „ilgai tęsti karą“ su naujai užverbuotais kareiviais, tai pasakytina ir apie ginkluotę bei amuniciją, sakė jis.


Paklaustas, kada tiksliai BND sužinojo, kad Rusija puls Ukrainą, B. Kahlas atsakė: „Likus maždaug 14 dienų iki karo pradžios, mes pastebėjome reiškinių, kurių niekaip kitaip nebūtų galima interpretuoti“. Rusija pradėjo plataus masto invaziją 2022 m. vasario 24 dieną.


B. Kahlas atmetė kritiką, kad JAV ir Didžiosios Britanijos žvalgybos tarnybos numatė puolimą kur kas anksčiau nei BND. Pasak jo, šių šalių žvalgybos tarnybos numatė karo tikimybę, remdamosi savo stebėjimais, o BND pabrėžė, kad sprendimą pulti galiausiai priims V. Putinas.


Kremliaus lyderio sprendimas priklausė nuo daugelio dalykų, ne tik raketų ar tankų skaičiaus, sakė jis.


DPA inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)