O. Scholzas: V. Putinas turi suvokti, kad karo nelaimės

O. Scholzas: V. Putinas turi suvokti, kad karo nelaimės


Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas turi suvokti, kad Ukrainoje netriumfuos. Tai interviu CNN pareiškė Vokietijos kancleris Olafas Scholzas.


„Mano galva, būtina, kad V. Putinas suprastų, jog ši invazija ir jo imperialistinė agresija nebus sėkminga ir kad jis turi išvesti savo karius“, – tvirtino O. Scholzas.


Pasak jo, tik tokiu atveju būtų galima kalbėti apie taikos derybas.


Vokietijos kancleris nurodė manantis, kad Ukraina yra „pasirengusi taikai“.


Paklaustas apie galimas sąlygas karui užbaigti, įskaitant praeityje Rusijos iškeltus reikalavimus dėl teritorinių nuolaidų, O. Scholzas pabrėžė, kad bet kokie panašūs sprendimai gali būti priimami tik dalyvaujant Kyjivui.


„Mes už juos sprendimų nepriimsime. Mes juos palaikome“, – kalbėjo politikas.


Be ukrainiečių nebus jokių sprendimų dėl derybų su Rusija


Rusijos karas priėjo aklavietę, kuri daro didžiulę žalą Ukrainai. Tačiau partneriai nedarys spaudimo ukrainiečiams, versdami juos sutikti su nepatogiais kompromisais. Tai pareiškė Vokietijos kancleris Olafas Scholzas, kurio žodžius cituoja portalas rbc.ua remdamasis CNN kanale transliuojama programa „Fareed Zakaria GPS“.

REKLAMA


„Be ukrainiečių nebus jokių sprendimų“, – pareiškė kancleris ir pridūrė, kad Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas akivaizdžiai klaidingai įvertino „Ukrainos jėgą“, taip pat „visų Ukrainos draugų vienybę“ priešinantis Rusijai.


„Labai sudėtinga spręsti, kaip įvykiai Ukrainoje rutuliosis toliau, bet kai kas yra visiškai aišku: mes ir toliau remsime Ukrainą, suteikdami jai finansinę ir humanitarinę paramą, taip pat ginklų“, – teigė O. Scholzas.


Kartu kancleris pabrėžė, kad atsakomybė už karo Ukrainoje nutraukimą tenka V. Putinui.


„Mano nuomone, būtina, kad V. Putinas suprastų, jog jis nieko nepasieks savo invazija ir imperialistine agresija ir kad jis privalo išvesti pajėgas. Tai yra derybų pagrindas“, – pareiškė O. Scholzas.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)