Mirė seniausiu žmogumi pasaulyje laikyta 118 metų prancūzų vienuolė sesuo André

Mirė seniausiu žmogumi pasaulyje laikyta 118 metų prancūzų vienuolė sesuo André


Pietiniame Prancūzijos Tulono mieste mirė prancūzė vienuolė sesuo André, seniausias pasaulyje žinomas žmogus, jai buvo 118 metų, tai antradienį pranešė miesto meras Hubert‘as Falco.


Pernai balandį Gerentologijos tyrimų grupė paskelbė, kad 1904 m. vasario 11 d. Prancūzijos pietuose esančiame Aleso mieste gimusi Lucile Randon, arba sesuo André, yra seniausias pasaulyje gyvenantis žmogus.


Jaunystėje prancūzė dirbo namų mokytoja, į religinę bendruomenę įstojo jau būdama virš 40-ies. Pastaruoju metu sesuo André buvo priversta naudotis invalido vežimėliu, kelerius metus prastai matė. Ji buvo Tulono, ten gyveno senelių namuose, garbės pilietė. H. Falco vadino ją „neįtikėtinai modernia“ ir „didelės širdies vienuole“.


Guinnesso rekordų knygoje sakoma, kad Lucile, 1944 m. pasivadinusi sesers André vardu, buvo antra pagal amžių seniausia užregistruota prancūzė ir antra seniausia europietė. Visai neseniai sesuo André buvo įtraukta į rekordų knygą ir kaip seniausias COVID-19 persirgęs asmuo, ji užsikrėtė virusu 2021 metais.

REKLAMA


„Sunku net suvokti, kad žmogus, gimęs, kai dar nebuvo patentuotas plastikas, nebuvo užtrauktukų ir net liemenėlių, gyveno ir XXI amžiui įsibėgėjus ir buvo pakankamai tvirtas įveikti COVID-19“, – sakoma Guinnesso pasaulio rekordų knygos redaktoriaus Craigo Glenday pareiškime. „Man buvo didelė garbė įrašyti jos istoriją į Guinnesso rekordų knygos puslapius, ji išliks istorijoje kaip ketvirtas seniausias asmuo, kurio amžius buvo patvirtintas“, – sakoma jame.


Pernai L. Randon sakė, kad ją palaikė darbas ir rūpinimasis kitais. „Žmonės sako, kad darbas žudo, bet man darbas padėjo gyventi, dirbau iki 108 metų“, – pernai balandį sakė ji žurnalistams senelių namų arbatinėje.


Po jos mirties seniausio pasaulyje žmogaus titulas atiteko Ispanijoje gyvenančiai 115 metų Mariai Branyas Morerai.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>