JAV įspėja Rusiją dėl atakų prieš amerikiečių palydovus

JAV įspėja Rusiją dėl atakų prieš amerikiečių palydovus


Po Rusijos grasinimų numušti amerikiečių palydovus, JAV įspėjo dėl tokių atakų.


„Galiu pasakyti tik tiek, kad į bet kokią ataką prieš JAV infrastruktūrą bus reaguojama. Ir reakcija bus adekvati mūsų infrastruktūrai keliamai grėsmei“, - ketvirtadienį pareiškė Nacionalinės Saugumo Tarybos komunikacijos direktorius Johnas Kirby‘is.


Rusija prieš tai pagrasino numušti komercinius JAV palydovus, jei jie Ukrainos kare toliau bus naudojami duomenų perdavimui Kyjivui.


Tai pavojingas JAV žingsnis – naudoti komercinius palydovus kariniams konfliktams, pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Konstantinas Voroncovas Jungtinėse Tautose, ketvirtadienį pranešė valstybinė naujienų agentūra TASS.


„Kvazi-civilinė infrastruktūra gali tapti teisėtu kontratakos taikiniu“, – perspėjo K. Voroncovas, sakydamas, kad Vakarai kelia pavojų civilinėms kelionėms į kosmosą, taip pat socialiniams ir ekonominiams projektams Žemėje.


J. Kirby‘is į tai atsakė, kad pavojingas ir provokacinis yra karas, kurį Ukrainoje kariauja Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Ukraina esą bus remiama toliau, ir šis požiūris nesikeis. JAV ir toliau naudos priemones, kad demaskuotų Rusiją, atgrasytų ir pareikalautų atsakomybės, pabrėžė JAV pareigūnas.

REKLAMA


Palydoviniai vaizdai vaidina svarbų vaidmenį kare Ukrainoje. Kelios Vakarų valstybės teikia Kyjivui palydovinius duomenis gynybos tikslais.


Kadangi Rusijos palydovų tinklas nėra toks platus, Ukraina šioje srityje turi tam tikrą žvalgybinį pranašumą.


Rusija neabejotinai gali smogti palydovams kosmose. Praėjusių metų lapkričio mėnesį šalis lazeriniu ginklu numušė vieną iš savo pačios nebereikalingų palydovų, sukeldama tarptautinį pasipiktinimą. JAV kritikavo šį žingsnį kaip „neapgalvotą“ žvanginimą ginklais.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>