Kyjivas: Rusijos pasų išdavinėjimas yra šiurkštus Ukrainos suvereniteto pažeidimas

Kyjivas: Rusijos pasų išdavinėjimas yra šiurkštus Ukrainos suvereniteto pažeidimas


Maskvos planas palengvinti Rusijos kontroliuojamuose Ukrainos regionuose gyvenantiems ukrainiečiams galimybę gauti Rusijos pilietybę pažeidžia tarptautinę teisę, pareiškė Kyjivas, apkaltindamas Kremlių „nusikalstamu“ elgesiu.


„Neteisėtas pasų išdavimas... yra šiurkštus Ukrainos suvereniteto ir teritorinio vientisumo, taip pat tarptautinės humanitarinės teisės normų ir principų pažeidimas“, – sakoma Ukrainos užsienio reikalų ministerijos pareiškime.


Prezidentas Vladimiras Putinas anksčiau trečiadienį pasirašė įsaką, kuriuo supaprastinama Rusijos paso išdavimo tvarka pietinių Ukrainos Zaporižios ir Chersono regionų gyventojams.


Ukrainos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad ši iniciatyva yra dar vienas Maskvos „nusikalstamų“ karo tikslų įrodymas, t. y. Maskvos pajėgų kontroliuojamų regionų integravimas „į Rusijos teisinį, politinį ir ekonominį lauką“.


Trečiadienį paskelbtas oficialus įsakas panašus į tą, kuris pasirodė 2019 metais ir juo buvo numatyta tokia pati pagreitinta pasų išdavimo procedūra apsišaukėliškų Donecko ir Luhansko liaudies respublikų, t. y. nuo Ukrainos atplėštų rytų Ukrainos regionų gyventojams.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>