Lenkijoje optimizmo mažai: ruošiasi ilgai truksiančiai migrantų krizei

Lenkijoje optimizmo mažai: ruošiasi ilgai truksiančiai migrantų krizei


Lenkijos gynybos ministras trečiadienį perspėjo, kad krizė Baltarusijos pasienyje gali tęstis mėnesius, ir pareiškė, kad naktį migrantai vėl „atakavo Lenkijos sieną“.


Antradienį Lenkija panaudojo ašarines dujas ir vandens patrankas prieš akmenis mėtančius migrantus, bandančius kirsti sieną, dėl to kelis mėnesius besitęsianti priešprieša prie rytinės ES sienos tik dar labiau paaštrėjo.


„Turime ruoštis tam, kad situacija Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje nebus greitai išspręsta. Turime nusiteikti, kad tai truks mėnesius. Tikiuosi, kad ne metus“, – Lenkijos radijui „Jedynka“ sakė gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas.


M. Blaszczakas teigė, kad bandymai kirsti sieną tęsėsi ir naktį, ir pridūrė, kad migrantai naudojo tą patį „Lenkijos sienos puolimo metodą“ kaip ir antradienį.


„Visuomenės dėmesys buvo sutelktas į tai, kas įvyko Kuznicoje, o mažesnės migrantų grupės bandė prasiveržti per Lenkijos sieną ir kituose ruožuose, taip pat ir naktį“, – sakė jis.


Pasienio apsaugos tarnyba pranešė, kad antradienį užfiksavo „161 bandymą neteisėtai kirsti sieną“, įskaitant „du vakare užregistruotus bandymus jėga pereiti sieną“.


Lenkijos policija trečiadienį pranešė, kad per antradienį vykusius susirėmimus buvo sužeisti devyni policijos pareigūnai, taip pat pasienietis ir karys.


Policijos atstovas spaudai sakė, kad nė vienas sužeistas pareigūnas nepasiliko ligoninėje.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>