Turkija ir Rusija pradėjo bendrą patruliavimą Šiaurės Sirijoje

Turkija ir Rusija pradėjo bendrą patruliavimą Šiaurės Sirijoje


Turkijos pajėgos kartu su Rusijos pajėgomis penktadienį pagal susitarimą pradėjo patruliuoti Šiaurės Sirijoje, siekdamos užtikrinti kurdų kovotojų pasitraukimą iš pasienio zonos, pranešė AFP žurnalistai.


Patruliavimas prasidėjo maždaug vidurdienį (11 val. Lietuvos laiku) viename kaime prie Turkijos sienos, pranešė žurnalistai iš Turkijos pasienio, kur vyriausybė sukvietė žiniasklaidos atstovus šiam momentui paliudyti.


Maždaug tuzinas Turkijos ir Rusijos šarvuočių pasuko rytinės Al Darbasijo regiono dalies link, jie patruliuos dešimčių kilometrų ilgio teritorijos ruože, skelbė Turkijos karinių pajėgų šaltiniai.


Penktadienį Turkijos gynybos ministerija tviterio paskyroje parašė, kad Ankaroje planuojamas susitikimas su Rusijos karinių pajėgų delegacija, kurio metu žadama aptarti „taktinius ir techninius klausimus“.


Kurdų pajėgoms buvo duotas 150 valandų laikotarpis, kurio metu kurdų kariškiai turėję pasitraukti iš teritorijos palei Turkijos ir Sirijos sieną. Būti šioje zonoje kurdams uždrausta susitarimu, kuris praėjusią savaitę po Turkijos puolimo buvo priimtas Sočyje. Kurdams duoto laikotarpio terminas pasibaigė antradienio vakarą.


Dėl Sočyje priimto pakto ir dar vieno kiek anksčiau su JAV suderėto susitarimo Turkija sustabdė spalio 9 dieną prieš Sirijos kurdus pradėtą operaciją.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)