Ministras L. Kukuraitis: nuolaidų sąrašas su Šeimos kortele ilgėja

Ministras L. Kukuraitis: nuolaidų sąrašas su Šeimos kortele ilgėja


Nuo rugsėjo mėnesio gausios ir neįgalius vaikus prižiūrinčios šeimos su Šeimos kortele galės pradėti naudotis įvairių įmonių suteikiamomis nuolaidomis prekėms, paslaugoms bei renginiams. Sutartis teikti nuolaidas jau pasirašė daugiau nei dešimt įmonių, dar apie šešiasdešimt ketina tai padaryti po derybų, todėl visoms gausioms ir neįgalius vaikus prižiūrinčioms šeimoms rekomenduojama teikti prašymus Šeimos kortelei gauti.


Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sako, kad nuolaidų sąrašas bus nuolat pildomas, nes susidomėjimą Šeimos kortele rodo vis daugiau Lietuvos įmonių, siekiančių prisidėti prie gausių ir neįgalius vaikus auginančių šeimų stiprinimo.


– Visas šeimas domina klausimas, kokiomis nuolaidomis bus galima naudotis su Šeimos kortele?


– Šiuo metu jau esame sudarę sutartis dėl nuolaidų mažmeninės prekybos tinkle „Maxima“, kanceliarinių prekių parduotuvėse „Officeday“ ir „Eurobiuras“, parodų ir kongresų centre „Litexpo“, optikos parduotuvėse „Optikos pasaulis“, interneto parduotuvėje babybaby.lt. Turime ir mažesnių regioninių partnerių, kurie teiks kompiuterių remonto, teisines paslaugas, sudarys galimybes šeimoms pasidžiaugti vandens pramogomis, pritaikys nuolaidas mažesnėse parduotuvėse ar netgi suteiks nuolaidas korepetitorių paslaugoms.

REKLAMA


Išvardytomis nuolaidomis bus galima naudotis jau nuo rugsėjo mėnesio, o kitos įmonės nuolaidas Šeimos kortelių turėtojams suteiks iškart, kai tik pasirašys sutartis. Pats nuolaidų sąrašas bus nuolat pasipildantis ir kintantis. Visas nuolaidas galima rasti interneto svetainėje www.seimos-kortele.lt. Todėl jeigu jums priklauso Šeimos kortelė, labai rekomenduoju bet kurioje parduotuvėje klausti: „Ar turite nuolaidų su Šeimos kortele?“. Įmones, kurios suteikia nuolaidas, bus galima atpažinti ir iš specialaus Šeimos kortelės logotipo.


– Kaip galima gauti Šeimos kortelę?


– Geriausias būdas – pildyti prašymą internetu www.spis.lt. Su šia platforma šeimos jau yra susipažinusios, nes naudojant ją buvo teikiami prašymai gauti vaiko pinigus.


Jeigu nėra galimybės pildyti prašymą internetu, tuomet galima tai padaryti raštu ir prašymą nusiųsti Socialinių paslaugų priežiūros departamentui. Šiuo atveju kartu reikia pateikti visus papildomus dokumentus – pavyzdžiui, teismo sprendimą, jei tėvai išsiskyrę, taip pat jei vaikas globojamas ar įvaikintas, dokumentus iš Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos, jei vaikas turi negalią, asmens dokumento kopiją ir panašiai. Šis būdas yra šiek tiek sudėtingesnis ir ilgesnis. Prašymų teikimas internetu yra greičiausias ir patogiausias.

REKLAMA


Ministras L. Kukuraitis: nuolaidų sąrašas su Šeimos kortele ilgėja


– Kaip manote, kuo šeimoms pasitarnaus ši Šeimos kortelė? Ar ne geriau būtų didinti vaiko pinigus?


– Vaiko pinigų didinimas kitąmet jau – numatytas, o Šeimos kortelė yra papildoma šeimų stiprinimo priemonė. Sutikite, šeimoms, kuriose auga trys, keturi, penki vaikai arba bent vienas vaikas su negalia, tikrai nėra lengva, bet taip neturėtų būti. Gausių, nepasiturinčių šeimų vaikams ir vaikams, turintiems negalią, mokami didesni vaiko pinigai, bet pasiremdami Šeimos kortele galime sutelkti socialiai atsakingas įmones, kurios taip pat nori prisidėti prie šių šeimų gerovės.


Šiuo atveju Šeimos kortelė yra ne tik nuolaidų kortelė, tai kartu ir įrankis telkti žmones, suartinti verslą ir šeimas. Todėl kviečiu visas Lietuvos įmones prisijungti prie Šeimos kortelės projekto bei pasiūlyti nuolaidas gausioms ir neįgalius vaikus prižiūrinčioms šeimoms.


– Kur turėtų kreiptis įmonė ar verslininkas, jeigu nori prisidėti prie Šeimos kortelės nuolaidų?


– Reiktų kreiptis į Socialinių paslaugų priežiūros departamentą, kontaktinis elektroninis paštas – seimoskortele@sppd.lt. Ši kortelė unikali tuo, kad laikui bėgant sutelks daugybę nuolaidų ir galbūt net pakeis visas kitas lojalumo programas, kuriomis naudojasi gausios ir neįgalius vaikus auginančios šeimos. Tad naudinga ne tik turėti pačią Šeimos kortelę, bet ir teikti nuolaidas.


Partnerių informacija.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)