A. Juknevičiaus ir D. Vaičiulio ekipažas dešimtajame Dakaro ralio etape – 18-as

A. Juknevičiaus ir D. Vaičiulio ekipažas dešimtajame Dakaro ralio etape – 18-as


Pietų Amerikoje vykstančio 38-ojo Dakaro ralio dešimtajame etape ketvirtadienį lietuvių Antano Juknevičiaus ir Dariaus Vaičiulio ekipažas („Toyota Hilux“) užėmė 18-ąją vietą.


Tai geriausias A. Juknevičiaus pasiekimas šių metų lenktynėse.


Etapo nugalėtoju tapo čempiono titulą ginantis 12 kartų Dakaro ralio čempionas prancūzas Stefanas Peteranselis („Peugeot“). Jis 449 km greičio ruožą įveikė per 4 val. 47 min.


Antrąją vietą užėmė devyniskart pasaulio ralio čempionato (WRC) nugalėtojas prancūzas Sebastianas Loebas („Peugeot“, +7 min. 28 sek.), trečiąją – dar vienas prancūzas Sirilas Deprė („Peugeot“", +10.01).


A. Juknevičiaus ir D. Vaičiulio ekipažas nuo lyderių atsiliko 1 val. 23 min. 11 sek.


„Sunkus greičio ruožas, labai daug mėsmalės – mašinos, sunkvežimiai – viskas vienoje vietoje. Važiavom atkakliai ir pagaliau pasiekėme savo – įlindome į „Top 20“, kur ir turime būti pagal šiandienos greitį, – džiaugėsi A. Juknevičius. – Technika veikė puikiai, visą laiką laikėmės maršruto, nebuvome per daug kažkur nuklydę. Penktadienį laukia paskutiniai bekelės elementai ir tuomet jau raliniais keliais keliausime į Buenos Aires“.

REKLAMA


A. Juknevičiaus ir D. Vaičiulio ekipažas dešimtajame Dakaro ralio etape – 18-as


S. Loebo rezultatas po finišo buvo geriausias, tačiau S. Peteranseliui buvo kompensuotas laikas, prarastas padedant vienam iš lenktynininkų, todėl tai leido jam ne tik laimėti etapą, bet ir tapti bendrosios įskaitos lyderiu.


Antrąją vietą užimantis S. Loebas lyderiui pralaimi 5 min. 50 sek. S. Deprė (+25.40) yra trečias.


A. Juknevičius (+9:20.23) iš 25-osios vietos pakilo į 23-iąją. Tiesa, lietuvio pozicija dar gali pakisti finišavus visiems dalyviams.


Motociklų klasėje ketvirtadienį greičiausias buvo ispanas Choanas Baredas Bortas („Honda“) – 5 val. 49 min. 45 sek. Antrąją vietą užėmė slovakas Štefanas Svitkas (KTM, +0.24).


Bendrosios įskaitos lyderiu išliko britas Semas Sanderlenas (KTM). Jis jau 30 min. lenkia į antrąją poziciją pakilusį austrą Matiasą Volknerį (KTM).


Keturračių klasėje nugalėjo rusas Sergejus Kariakinas („Yamaha“). Jis pirmauja ir bendroje įskaitoje.


Sunkvežimių lenktynėse tris pirmąsias vietas užėmė „Kamaz“ vairuotojai, o nugalėjo Eduardas Nikolajevas. Jis yra pirmas ir bendroje rikiuotėje.


11-ajame etape penktadienį dalyviams teks važiuoti 759 km iš San Chuano į Rio Kvartą. Greičio ruožą sudarys 288 km.


Pagal ELTA inf.
G. Kruopio nuotr.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)