A. Juknevičiaus ir D. Vaičiulio ekipažas penktajame Dakaro ralio etape – 47-i

A. Juknevičiaus ir D. Vaičiulio ekipažas penktajame Dakaro ralio etape – 47-i


Pietų Amerikoje vykstančio 38-ojo Dakaro ralio penktajame etape penktadienį lietuvių Antano Juknevičiaus ir Dariaus Vaičiulio ekipažas („Toyota Hilux“) užėmė 47-ąją vietą.


Etapo nugalėtoju tapo prancūzas Sebastianas Loebas („Peugeot“). Devyniskart pasaulio ralio čempionato (WRC) nugalėtojas 219 km greičio ruožą įveikė per 2 val. 24 min. 3 sek.


Antrąją vietą užėmė ispanas Nanis Roma („Toyota“, +44 sek.), trečiąją - nugalėtojo titulą ginantis 12 kartų Dakaro ralio čempionas prancūzas Stefanas Peteranselis („Peugeot“, +1.31).


A. Juknevičiaus ir D. Vaičiulio ekipažas nugalėtojui pralaimėjo 2 val. 55 min. 27 sek. „CRAFT Bearings“ komandos automobiliui šiame etape lūžo kardanas, todėl bolidas galėjo būti varomas tik galiniais ratais.


„Mes, kaip ir daugelis kitų dalyvių sunkiai radome kelio taškus (Way Points). Kelio knyga su naujomis taisyklėmis yra labai nekorektiškos. Organizatoriai turėtų kažką su tuo daryti. Buvome prisiviję „Mini“ lenktynininkus, kurie klaidžiojo ir galbūt padarėme klaidą, kad likome ne su jais, o patys ieškojom kontrolės punktų. Vėliau aš truputį pridėjau "gazo" ir "pagavau" vieną trampliną – kardanas nusisuko. 20 km kopomis važiavome varomi tik galiniais ratais. Svarbu, kad negavome baudų. Žinau, kad daug kas šiandien gaus baudų, bet mes irgi turime daryti išvadas. Svarbiausia, kad esame pozityviai nusiteikę ir kitam etapui vėl būsime pasiruošę“, – po finišo sakė A. Juknevičius.

REKLAMA


A. Juknevičiaus ir D. Vaičiulio ekipažas penktajame Dakaro ralio etape – 47-i


Iš viso dalyviams reikėjo įveikti 692 km nuo Tupizos iki Orūro, o greičio ruožą turėjo sudaryti 447 km, tačiau dėl prastų orų sąlygų greičio ruožas buvo sutrumpintas iki 219 km.


S. Peteranselis tapo bendrosios įskaitos lyderiu. Antrąją vietą užima S. Loebas (+1.09), trečiąją - prancūzas Sirilas Deprė („Peugeot“, +4.54).


A. Juknevičius (+6:41,43) kol kas užima 27-ąją vietą.


Motociklų klasėje penktadienį greičiausias buvo britas Semas Sanderlenas (KTM) – 2 val. 21 min. 51 sek. Antras finišavo portugalas Paulas Gonsalvešas („Honda“, +7.07), trečias – prancūzas Adrianas van Beverenas („Yamaha“, +7.29).


S. Sunderlenas tapo bendrosios įskaitos lyderiu. Jis 12 min. lenkia antroje pozicijoje esantį čilietį Pablą Kintanilją („Husqvarna“).


Po ketvirtojo etapo pirmavęs ispanas Choanas Bareda Bortas („Honda“, +37.10) penktadienį buvo tik 22-as ir bendroje įskaitoje smuktelėjo į 12-ąją poziciją.


Keturračių klasėje pergalę šventė olandas Kesas Kolenas („Barren Race“). Trečias finišavęs prancūzas Simonas Vicė („Yamaha“) tapo bendrosios įskaitos lyderiu.


Sunkvežimių klasėje etapą laimėjo lyderis olandas Gerardas de Rojus.


Šeštajame etape šeštadienį dalyviams teks važiuoti 786 km nuo Oruro iki La Paso. Greičio ruožą automobiliams ir motociklams sudarys 527 km.


Pagal ELTA inf.
G. Kruopio nuotr.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)