11 būdų, kaip galima panaudoti aliuminio foliją namų ūkyje

11 būdų, kaip galima panaudoti aliuminio foliją namų ūkyje


Į ritinėlį susuktą ploną folijos lakštą tikriausiai rastume kiekvienuose namuose. Tačiau toli gražu ne visi žino, kaip galima foliją panaudoti namuose ir kur jos gali prireikti.


1. Žirklėms. Norėdami pagaląsti žirkles ir kartu pašalinti rūdis, tiesiog sukarpykite jomis gabalėlį folijos.


2. Sidabrui valyti. Į dubenėlio dugną įklokite aliuminio folijos, o ant jos sudėkite sidabrinius papuošalus. Ištirpinkite verdančiame vandenyje valgomosios sodos (50 g sodos – 1 l vandens), lukterėkite šiek tiek, kad nusėstų putos, o tuomet užpilkite sidabrinius gaminius šiuo tirpalu. Palaukite kelias minutes ir pamatysite, kaip jūsų sidabras ima šviesėti.


3. Augalams. Folija padės saulę mėgstantiems augalams atsigauti po ilgos žiemos.


4. Sukonstruokite atšvaitą iš kartoninės dėžės. Nupjaukite vieną jos sieną, apsukite dėžę folija taip, kad blizgi pusė būtų išorėje, ir sudėkite į ją savo gėles. Jūsų augalai maudysis saulės spinduliuose ir greitai pasisems jėgų! Beje, folija gerai atbaido skruzdėles ir šliužus – tereikia ją supjaustyti juostelėmis ir apsupti krūmus folijos „sijonėliais“. Kenkėjai tiesiog negalės pralįsti pro aštrius folijos kraštus. Taip pat agurkus bei kitas daržoves nuo kenkėjų vabzdžių ir šliužų padės apsaugoti folijos juostelės, sumaišytos su dirvos paviršiaus mulčiu.

REKLAMA


5. Skalbimo mašinai. Susukite iš folijos kelis teniso kamuoliuko dydžio rutuliukus ir įmeskite juos į būgną drauge su skalbiniais.


6. Riebalams ir pridegusiam maistui valyti. Suspauskite foliją į gumulėlį ir šveiskite juo prisvilusio maisto likučius. Folija švelniai nušveis prikepusias skardas jų nesubraižydama. Įpilkite šiek tiek karštu vandeniu atskiesto ploviklio ir nušveiskite folija nešvarius indus.


7. Baldams perstumti. Folija padės net tuomet, kai jums reikia perstumti labai sunkius baldus. Po baldų kojelėmis pakiškite folijos gabalėlių, ir stumti bus gerokai lengviau, nes folija pastebimai sumažins trintį.


8. Dažymo darbams. Jeigu susiruošėte padažyti baldus, duris arba sienas, folija apsukite nedideles detales ir furnitūrą, kad netyčia jos neišteptumėte.


9. Orkaitei apsaugoti. Jeigu norite apsaugoti orkaitę nuo riebių purslų ir pridegusio maisto, paklokite ant grotelių folijos lakštą. Tuomet orkaitės nereikės taip dažnai valyti.

REKLAMA


10. Salierams laikyti. Jeigu iš parduotuvės parsineštą saliero gumbą susuksite į foliją, jį galėsite išsaugoti net kelias savaites!


11. Bananams laikyti. Jeigu bananų kotelius apsuksite folija, vaisiai išsilaikys ilgiau, nes folija blokuoja nokimą greitinančių etileno dujų, kurias išskiria bananai, prieigą.


Daugiau naudingų patarimų rasite žurnale „Namie ir Sode“.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)