Iki kitų metų liepos siūloma atidėti trečią elektros rinkos liberalizavimo etapą

Iki kitų metų liepos siūloma atidėti trečią elektros rinkos liberalizavimo etapą


Į trečią elektros rinkos liberalizavimo etapą patenkantiems vartotojams siūloma iki 2023 m. liepos 1 d. atidėti nepriklausomo elektros tiekėjo pasirinkimą.


Tai siūlančią Elektros energetikos įstatymo pataisą įregistravo Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Gintautas Paluckas.


Imtis tokios iniciatyvos politiką paskatino tai, kad „mažiausiai vartojantys gyventojai yra priversti rinktis tiekėją smarkiai išaugus elektros kainoms laisvoje rinkoje“.


„Nereguliuojama rinka kol kas neveikia, ir prievartinis vartotojų vertimas rinktis tiekėją prieštarauja labiausiai pažeidžiamų gyventojų ekonominiams interesams. 


Ilgesnis pasirinkimo laikotarpis turėtų leisti rinkai stabilizuotis ir galimai sumažinti skirtumą tarp reguliuojamos ir rinkos elektros kainos. Tai savo ruožtu bus nauda vartotojams“, – aiškinamajame dokumento rašte sako G. Paluckas.


Pagal dabar galiojančią tvarką, gyventojai, suvartojantys iki 1 tūkst. kilovatvalandžių (kWh) elektros energijos per metus, tai yra patenkantys į paskutinį (III) elektros rinkos liberalizavimo etapą, naujas sutartis su elektros tiekėju turi pasirašyti iki šių metų gruodžio 18 d., o sutarčių įsigaliojimo pradžia numatyta nuo 2023 m. sausio 1 d.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)