Svarstoma idėja įstatymu uždrausti verslo ryšius su Rusija

Svarstoma idėja įstatymu uždrausti verslo ryšius su Rusija


Svarstoma idėja įstatymu uždrausti verslo ryšius su Rusija dėl poveikio nacionaliniam saugumui. Tokiai idėjai turi pritarti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas, o vėliau – Seimo nariai.


Liepos mėnesį Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime narys Raimundas Lopata iškėlė idėją įstatymu uždrausti verslo ryšius su teroristine valstybe paskelbta Rusija.


Valdančiajai daugumai priklausantis parlamentaras atkreipia dėmesį, kad Lietuva iki šiol dar neturi teisinio mechanizmo, apibrėžiančio ūkio subjektų, fizinių, privačių asmenų santykius su, pavyzdžiui, teroristinėmis organizacijomis ir t.t. Todėl, politikas akcentuoja, kad jo siūlymu bandoma įnešti aiškumo.


Siūlymo iniciatorius atkreipia dėmesį, kad Seimui pritarus įstatymui verslui būtų duodamas trijų mėnesių laikotarpis nutraukti bet kokius ryšius su Rusija.


Opozicija tokią iniciatyvą vertina kritiškai. Opozicijai priklausantys parlamentarai mano, kad verslo ryšių su Rusija nereikėtų reguliuoti, nes tai turėtų būti pačių verslininkų reputacijos atsakomybė. Politiniai oponentai taip pat mano, kad tokie siūlymai visų pirma turėtų būti plačiai išdiskutuoti Europos lygmeniu.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)