Prezidentas G. Nausėda apie 100 karo Ukrainoje dienų: skeptikai gal nesutiks, bet matau vienybę ir Europos lygmeniu

Prezidentas G. Nausėda apie 100 karo Ukrainoje dienų: skeptikai gal nesutiks, bet matau vienybę ir Europos lygmeniu


Prezidentas Gitanas Nausėda džiaugiasi, kad praėjus 100 Rusijos pradėto karo Ukrainoje dienų Lietuva ir toliau išlieka viena iš daugiausiai ukrainiečiams padedančių valstybių. Prezidentas taip pat teigia, nepaisant skirtingų nuomonių ar kartais nelabai reikalingų diskusijų ir ginčų, įžvelgiąs vienybę ir Europos lygmeniu.


„Šiandien – 100-oji karo Ukrainoje diena. Kiekviena šių dienų ukrainiečiams reiškia naujas žūtis, sugriautus miestus, sulaužytus likimus. Kiekviena neša skausmą ir netektis. Tačiau didi tauta toliau atkakliai ir didvyriškai kaunasi su kur kas gausesnėmis agresoriaus pajėgomis. Su žudikais, prievartautojais, plėšikais ir marodieriais, kurių kraugeriški nusikaltimai šiurpina visą pasaulį“, – savo feisbuko paskyroje rašo G. Nausėda.


Prezidentas akcentuoja, kad didžiuojasi, jog Lietuva buvo viena pirmųjų, suskubusių į pagalbą Ukrainai.


„Iki šiol esame viena iš daugiausiai ukrainiečiams padedančių valstybių. Visomis priemonėmis, kokiomis tik galime. Tikiu, kad tokia ir liksime. Lietuva atiduoda Ukrainai savo širdį. Mūsų visuomenėje matau vienybę, kurios jau senokai nebuvo. Skirtingų politinių pažiūrų, skirtingų ideologinių prioritetų žmonės vieningai sutaria, jog privalome padėti didvyriams. Nes jie kovoja už laisvę. Ne tik savo – mūsų visų laisvę“, – pažymi šalies vadovas.

REKLAMA


G. Nausėda teigia įžvelgiąs vienybę ir Europos lygmeniu.


„Skeptikai gal nesutiks, tačiau matau vienybę ir Europos lygmeniu. Taip, yra skirtingų nuomonių. Daug nelabai reikalingų diskusijų ir ginčų, vėlavimo, bet visgi – atėjus lemiamam momentui Europa demonstruoja gebėjimą susitarti“, – atkreipia dėmesį G. Nausėda.


„Tai labai svarbu. Rusija deda išties dideles pastangas siekdama supriešinti Europos Sąjungos šalis tarpusavyje. Neleiskime jai to pasiekti“, – taip pat rašo jis.


Prezidentas akcentuoja, kad agresorė Rusija nesulauks gerų žinių. Pasak jo, ką tik patvirtintas sankcijų paketas dar yra tikrai ne pabaiga.


„Bus toliau taikomos priemonės, nukreiptos į Rusijos ekonomiką, finansus, prekybą, transportą, propagandinius kanalus, karo nusikaltėlius, oligarchus ir kitus. Šiandien Rusija dar nejaučia sankcijų poveikio pilna apimtimi – bet pajaus. Jau pakankamai greitai. Lietuva, ES, Didžioji Britanija, JAV ir kitas demokratinis pasaulis padės Ukrainai tiek, kiek reikės. Karinėmis ir kitomis priemonėmis. Iki pat pergalės“, – teigia G. Nausėda.


„Mes žinome, kad ji tikrai bus pasiekta. Slava Ukraini!”, – pažymi prezidentas.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)