A. Armonaitė apie įtampas visuomenėje: bus kiti rinkimai, bus galima išsirinkti kitaip

A. Armonaitė apie įtampas visuomenėje: bus kiti rinkimai, bus galima išsirinkti kitaip


Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad natūralu, jog žmonės nepatenkinti su keliomis krizėmis besidorojančios valdžios sprendimais. Jos teigimu, visada bus tų, kurie kels įvairius reikalavimus, todėl, pažymi valdančiosios Laisvės partijos lyderė, dabartinė valdžia pradėtus darbus tęs ir sieks priimti geriausius sprendimus. Politikė priminė, kad visuomenė naują valdžią galės išsirinkti per artėjančius rinkimus.


„Reikalavimų bus visada ir visokių... Lietuvoje įvyko rinkimai, yra suformuota valdančioji dauguma, mes turime savo programą, prisiėmėme atsakomybę už šią valstybę ir savo darbus tęsime. Bus kiti rinkimai, bus galima išsirinkti kitaip“, – antradienį žurnalistams sakė A. Armonaitė.


„Situacija iš tikrųjų yra neeilinė, yra bent kelios krizės: ir migracijos iššūkiai, ir pandemija. Natūralu, kad žmonės ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje yra galbūt nepatenkinti tais sprendimais. Tai mes tiesiog stengiamės priimti geriausius sprendimus šioje sudėtingoje situacijoje. Mums yra svarbu, kad veiktų verslai, kad veiktų mokyklos, kad žmonės būtų sveiki. Tai yra mūsų pirminis tikslas“, – teigė ji ir pažymėjo, kad žmonių teisė į protestus yra nekvestionuojama.  

REKLAMA


„Žmonių teisė protestuoti, išsakyti savo nuomonę yra nepaneigiama, ir viskas yra su tuo gerai. Svarbu, kad visi būtų saugūs“, - sakė ministrė.


Pirmadienį Lietuvos Šeimų Sąjūdžio atstovai susitiko su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, kuriai įteikė reikalavimų sąrašą. Šiuos reikalavimus ketinama išsakyti ir rugsėjo 10 d. organizuojamame mitinge. Tarp reikalavimų, siekis nedelsiant sustabdyti Partnerystės įstatymo priėmimo ir Stambulo konvencijos ratifikavimo procedūras, atleisti sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį, atsisakyti galimybių paso.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>