I. Šimonytė skeptiškai vertina idėją pasienyje su Baltarusija statyti tvorą: tam prireiktų nemažai laiko

I. Šimonytė skeptiškai vertina idėją pasienyje su Baltarusija statyti tvorą: tam prireiktų nemažai laiko


Premjerė Ingrida Šimonytė skeptiškai vertina idėją sprendžiant nelegalių migrantų problemą pasienyje su Baltarusija statyti tvorą. Ministrės pirmininkės teigimu, sprendimų dėl sienos su Baltarusija saugumo stiprinimo reikia jau dabar, o tvoros statybos, jos teigimu, užimtų nemažai laiko.


„Yra tų patirčių tvorų statymo, bet yra taip pat ir tam tikras galbūt ir nekonvencinis sprendimas tokia tvora. Ir turbūt kad įvairios priemonės turėtų būti svarstomos, bet jeigu kažkas įsivaizduoja, kad Vyriausybė tvers tvorą nuo vieno Lietuvos sienos pradžios taško iki kito, tai tikrai ne“, – žurnalistams Seime teigė I. Šimonytė.


Premjerė akcentuoja, kad iš Baltarusijos plūstančių migrantų problemas reikia spręsti dabar, o tvoros pasienyje su Baltarusija statymui, pasak jos, reikėtų sugaišti nemažai laiko.


„Yra išmaniosios technologijos, kurios yra diegiamos, jų diegimą spartiname ir tikrai stengsimės pabaigti ateinančiais metais. Jeigu kažkokios kitos papildomos priemonės, pavyzdžiui, konkrečiuose ruožuose galėtų būti įgyvendinamos ir tokių ruožų yra, tai jos ir bus įgyvendinamos. Bet kad mes čia apsitversime mūro tora, tai tikrai pažadėti negaliu“, – sakė I. Šimonytė.

REKLAMA


I. Šimonytė: atšaukus karantiną Galimybių paso naudojimas išliks tik tiek, kiek jis yra svarbus ES kontekste


Premjerė taip pat pakomentavo ir karantino laisvinimą. Ji sako, kad atšaukus Lietuvoje karantino režimą veikiausiai bus atšauktas ir Galimybių paso naudojimas šalyje.


„Galimybių pasas buvo kaip tam tikras tarpinis sprendimas ir dabar tebegalioja kaip tam tikras sprendimas, kuris paskatintų žmones sparčiau skiepytis. Jei karantino reikalavimai bus atšaukti, tai tuomet Galimybių paso naudojimas veikiausiai išliks tik tiek, kiek jis yra svarbus Europos Sąjungos kontekste“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė I. Šimonytė.


Tačiau, akcentavo premjerė, tokie Vyriausybės ketinimai nereiškia, kad žmonės turėtų laukti karantino pabaigos ir nesiskiepyti,


„Jei epidemiologinė situacija pablogės, tai reikės grįžti atgal su visais epidemiologiniais apribojimais ir visais galimybių pasais. Todėl tikrai raginčiau visus, kas dar to nepadarė, nueiti ir pasiskiepyti“, – teigė ji.

REKLAMA


Pastarąją savaitę Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė taip pat teigė neatmetanti tikimybės, kad Vyriausybei nusprendus nebepratęsti karantino, šalies gyventojams jau liepą gali nebeprireikti Galimybių paso.


„Jis galėtų būti išjungtas kartu su karantinu, bet galutinius sprendimus, žinoma, priims Vyriausybė“, – teigė ji. O tai, kad birželis gali būti paskutinis karantino mėnuo, tvirtina tiek premjerė, tiek sveikatos apsaugos ministras.


Galimybių pasas Lietuvoje veikti pradėjo gegužės 24-ąją.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>