I. Šimonytė: šią savaitę karantino režimas nebus keičiamas

I. Šimonytė: šią savaitę karantino režimas nebus keičiamas


Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sako, kad šią savaitę karantino režimas nebus keičiamas.


„Dabar tikrai jokių siūlymų šią savaitę nebus. Svarbu saugiai išgyventi ir sutikti Velykas, ir paskui, priklausomai nuo to, kokius matysime skaičius, kitą savaitę kažkokių siūlymų iš Vyriausybės gali būti. Šią savaitę tikrai nekeisime karantino režimo“, – žurnalistams Seime antradienį sakė I. Šimonytė.


Paklausta, ar galėtų būti kažkurios veiklos atidaromos dieną, leidžiant veikti iki tam tikros valandos, I. Šimonytė sakė, kad tokia diskusija buvo.


„(...) Nei aš, nei, matyt, niekas labai negalvoja, kad didžiausias atvejų skaičius ateina iš to, kad žmonės eina į muziejų, knygyną ar parduotuvę. Veikiausiai tai yra iš to, kad yra nesilaikoma vieno namų ūkio taisyklių. Dėl ko nesilaikoma, – matyt, dėl to, kad jau pavargo dalis žmonių laikytis. Labai gaila, bet realybės nepripažinti irgi neišeitų. Jei tai būtų būdas susitarti, kad dieną turime daugiau pasirinkimų, kur ką veikti, bet vakare kontaktai mažinami – tie, per kuriuos užsikrėtimas plinta, manau, kad tai galėtų būti sąžiningas susitarimas, bet tikrai kol kas šių siūlymų neteiksime, bet tokia diskusija buvo“, – sakė premjerė.

REKLAMA


Vyriausybė penktadienį nusprendė pratęsti karantiną iki balandžio 30 dienos.


Šiuo metu gali veikti atskirą įėjimą iš lauko turinčios parduotuvės, kirpyklos ir grožio salonai, muziejai ir galerijos. Vis dar išlieka apribota kavinių, restoranų, sporto klubų, teatrų veikla.


I. Šimonytė: vakcinacija nuo COVID-19 savaitgaliais iš esmės prasidės po Velykų


Premjerė Ingrida Šimonytė abejoja, kad šventinį Velykų savaitgalį bus platesne apimtimi vykdoma vakcinacija nuo COVID-19. Ministrės pirmininkės teigimu, vakcinaciją savaitgaliais iš esmės planuojama pradėti po Velykų.


„Iki kažkokios ribos tai bus galima ir šventinėmis dienomis daryti, pavyzdžiui, šeštadienį, bet jau sekmadienio realistiškumu aš tikrai šiek tiek abejočiau“, – Seime žurnalistams antradienį teigė I. Šimonytė.


„Mūsų planas yra toks, kad savaitgalį jau būtų įdarbinti skiepijimai iš esmės po Velykų“, – pridūrė ji.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)