I. Šimonytė: nė kiek neabejoju, kad karantiną reikės pratęsti

I. Šimonytė: nė kiek neabejoju, kad karantiną reikės pratęsti


Premjerė Ingrida Šimonytė sako neabejojanti, kad karantiną prireiks pratęsti ir balandį. Ji priduria, kad, jei epidemiologinė situacija šalyje per ateinančias savaites drastiškai nesikeis, Velykų švenčių metu, tikėtina, bus taikomi skirtingi karantino ir judėjimo ribojimai savivaldybių lygiu.


„Kol kas karantino nutarimas galioja iki kovo 31 d., tačiau nė kiek neabejoju, kad karantiną reikės pratęsti. Kokiomis sąlygomis, didžiąja dalimi priklauso nuo to, kaip atrodys situacija šiomis savaitėmis. Pagal tai, ką dabar matome dalyje Lietuvos, tikrai pagrindo dideliam optimizmui nėra“, – LRT radijui antradienį sakė premjerė.


Anot ministrės pirmininkės, epidemiologinei situacijai nesikeičiant, ketinama svarstyti apie skirtingus karantino ribojimus priklausomai nuo savivaldybių epidemiologinių rodiklių.


„Yra tokių savivaldybių, kuriose padėtis yra žymiai geresnė. Jeigu ji nepablogės, manau, kad tose savivaldybėse Velykos apribojimų požiūriu bus ir laisvesnės, bet kažko žadėti šiandien man būtų tiesiog neatsakinga“, – akcentavo ji.

REKLAMA


I. Šimonytė taip pat teigė, kad epidemiologinę situaciją bei karantino ribojimus šalyje gali paveikti planuojamas pradinukų kontaktinio ugdymo atnaujinimas.


„Turint mintyje, kad yra ketinimų kitą savaitę į kontaktinį ugdymą leisti bent jau mažiausius mokinukus – taip jau yra, kad didžioji dalis atliktų tyrimų apie koronavirusą rodo labai aiškią sąsają tarp ugdymo įstaigų atvėrimo ir uždarymo bei viruso dinamikos. Tad turime būti labai budrūs. Viskas labai priklausys nuo to, kaip intensyviai savivaldybės savo ribose sieks atvejų mažinimo ar bent jau nedidėjimo“, – kalbėjo premjerė.


Visuotinis karantinas Lietuvoje įvestas nuo lapkričio 7 dienos. Naujoji Vyriausybė, atsižvelgdama į ekspertų rekomendacijas, priėmė sprendimą karantiną sugriežtinti nuo gruodžio 16 dienos.


Nuo vasario 15 dienos veiklą leista atnaujinti nedidelėms parduotuvėms, teikti grožio paslaugas, vykdyti lauko prekybą.


Šiuo metu karantino režimas galioja iki kovo 31 dienos įskaitytinai.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)