A. Armonaitė: galime suprasti, kodėl darbdaviai sako, kad gali būti sunku didinti MMA, kai dalis verslų neveikia

A. Armonaitė: galime suprasti, kodėl darbdaviai sako, kad gali būti sunku didinti MMA, kai dalis verslų neveikia


Ekonomikos ir inovacijų ministrė, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė sako, kad galima suprasti, kodėl darbdaviai sako, jog gali būti sunku didinti minimalų mėnesio atlyginimą (MMA), kai dalis verslų neveikia arba yra apriboti.


„Kodėl darbdaviai kalba apie tai, kad gali būti sunku didinti MMA – aš manau, kad mes juos galime suprasti, nes dalis verslų tiesiog neveikia arba yra karantino apriboti. Aš pabrėšiu, kad antrasis karantinas Lietuvoje veikia nuo lapkričio 7 dienos. Nuo lapkričio 7 dienos yra verslų, kurie neveikia visiškai. Matyt, apie atlyginimų didėjimus yra sunku kalbėti“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė A. Armonaitė.


Jos teigimu, būtų gerai, kad politikai MMA nenustatinėtų, o dėl to susitartų darbuotojų ir darbdavių atstovai.


„Būtų gerai, kad politikai nenustatinėtų MMA, o darbuotojų ir darbdavių atstovai susitartų. Tai būtų geriausias dalykas“, – sakė ministrė.


Vyriausybė spalį nutarė MMA nuo kitų metų didinti iki 642 eurų, tačiau darbdaviai teigia, jog šis sprendimas turėtų būti atidėtas kitiems metams.


Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė antradienį Trišalės tarybos posėdyje sakė, kad, jos nuomone, reikia laikytis anksčiau pasiektų susitarimų. Profsąjungų atstovai taip pat teigė, jog nėra reikalo sprendimą persvarstyti.

REKLAMA


Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkė Zita Sorokienė anksčiau Eltai teigė, kad nustatytas naujasis MMA dydis nėra adekvatus šiuo metu verslininkų gaunamoms pajamoms.


Tuo metu Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas yra sakęs, kad nuo MMA didinimo kol kas reikėtų susilaikyti.


MMA nuo šių metų šalyje padidėjo iki 607 eurų „popieriuje“, iki 437 eurų „į rankas”.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)