Savivaldybių asociacija: koordinavimas ir vadovavimas iš centrinės valdžios turėtų būti ne tik raginimų pavidalu

Savivaldybių asociacija: koordinavimas ir vadovavimas iš centrinės valdžios turėtų būti ne tik raginimų pavidalu


Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas Mindaugas Sinkevičius sako, kad, suvaldant koronaviruso plitimą, koordinavimas ir vadovavimas iš centrinės valdžios turėtų būti „ne tik raginimų pavidalu“.


„Lengva pasakyti ir lengva deleguoti tokioje situacijoje darbus, nusikratant savo atsakomybės ir pasakant, kad jūs kažką darykite, kažkaip gelbėkimės. Bet, kaip matėme praeityje, parodžius iniciatyvą ar perdėm didelę iniciatyvą, vėliau (...) mūsų paklausia, o kodėl darėt tą, o kodėl darėt aną, ar šito reikėjo, ar čia nepaskubėjot, o gal reikėjo kitaip“, – LRT radijui pirmadienį sakė M. Sinkevičius.


Jis teigė, kad savivaldybės nesipriešina tam, kad reikėtų imtis lyderystės, tačiau „nenori likti pačios sau vienos“.


„Mes ne prieš imtis lyderystės ir tikrai manau, kad kiekvienas savivaldybės vadovas galvoja, ką daryti, galvoja apie viešuosius renginius, apie viešojo maitinimo įstaigas, jų apsaugojimą, bet tuo pačiu aišku, kad mes nenorime likti patys sau vieni. Manome, kad tai yra nacionalinis klausimas ir administravimas, koordinavimas ir vadovavimas, kuris buvo pradžioje iš Sveikatos apsaugos ministerijos, iš Ekstremalių situacijų komisijos, turėtų ir likti ne tik raginimų pavidalu“, – sakė asociacijos prezidentas.

REKLAMA


Premjeras Saulius Skvernelis anksčiau sakė, kad kai kurios savivaldybės sprendimų dėl COVID-19 kontekste atrodo beviltiškai.


„Taip, kol kas matome, kad dar galime kalbėti, kad židiniai valdomi, atsekamumas geras, bet jeigu tokiais mastais keisis situacija, vadinasi, reikės kitokių priemonių. Jei bus nežidininis plitimas, reikės naudoti kitas priemones. Bet dabar savivaldybės turi puikią progą pademonstruoti, ką gali. Tai mes matome, kad tokios savivaldybės, kaip Radviliškio, Raseinių, ypač Raseinių, yra kai kuriais atvejais beviltiškos. Nesinorėtų, kad Vilniuje tokius sprendimus reikėtų taikyti“, – praėjusią savaitę sakė S. Skvernelis.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)