I. Šimonytė: suvaldant pandemijos sukeltą krizę ekspertai turėtų būti labiau matomi

I. Šimonytė: suvaldant pandemijos sukeltą krizę ekspertai turėtų būti labiau matomi


Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Seimo rinkimų sąrašo lyderė Ingrida Šimonytė sako, kad, suvaldant koronaviruso pandemijos sukeltą krizę, ekspertai turėtų būti labiau matomi.


„Pagrindinis dalykas, kurio dabar nėra – ekspertai, kurie turėtų dalyvauti, būti matomi ir iš esmės aiškiai, ramiai, nepolitizuotai paaiškinti visuomenei, kokie sprendimai yra daromi, kodėl daromi ir tokiu būdu užsitarnauti pasitikėjimą pačiu krizės valdymu. To per visą šitą krizę nebuvo, nežinojome, su kuo tariasi ministras, kas jam padeda apsispręsti, kokie sprendimai turi būti priimami”, – „Žinių radijui” penktadienį sakė I. Šimonytė.


„(...) Ir dabar kartais nesuprantame, kodėl tas valdymas atrodo taip, kaip dabar, kas pataria, kodėl tai pataria ir ko siekiama. Čia yra pagrindinis skirtumas, kuo mes skiriamės nuo kitų šalių, kur pandemijos krizės valdymas yra sėkmingesnis nei Lietuvoje“, – pridūrė I. Šimonytė.


Ji taip pat pridūrė, kad politinę lyderystę už krizės valdymą turėtų prisiimti ministras pirmininkas, o ne sveikatos apsaugos ministras.

REKLAMA


I. Šimonytė: premjerui galbūt nereikia finansų ministro


Komentuodama premjero Sauliaus Skvernelio pasisakymus, kad neigiamai apie 13-ąją pensiją atsiliepiantis finansų ministras Vilius Šapoka negali kalbėti Vyriausybės vardu, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS – LKD) sąrašo lyderė Ingrida Šimonytė sako, kad tai rodo, jog premjerui finansų ministro galbūt ir nereikia.


„Tai reiškia, kad premjerui galbūt nereikia finansų ministro, nes jis pats žino geriau. Taip, faktas, kad sprendžia Vyriausybė kolektyviai, taip, faktas, kad sprendžia Seimas priimdamas įstatymus, bet, vis dėlto, paprastai Vyriausybėje finansų ministras su premjeru pasikalba. Tos pozicijos Vyriausybė, bent jau prieš trečiuosius asmenis, stengiasi, matyt, laikytis suderintos“, – „Žinių radijui“ teigė I. Šimonytė.


Ji taip pat pažymėjo, kad tai jau ne pirmas kartas, kai premjeras akivaizdžiai nepalaikė savo finansų ministro.

REKLAMA


„Tai čia, matyt, gal jau ne pirmas šioje Vyriausybėje atvejis, kai premjeras akivaizdžiai nepalaikė savo finansų ministro, ir klausimas, kaip finansų ministras tą priima. Man atrodo, kad šiaip jau kažkokioje aplinkoje, kur demokratijos tradicijos yra gerbiamos labiau, ir žmogaus savigarba yra svarbi, galbūt šiuo atveju jau būtų tas laikas, kai finansų ministras turėtų suabejoti, ar jo paslaugos yra apskritai reikalingos premjerui“, – kalbėjo ji.


Premjeras Saulius Skvernelis teigė, jog finansų ministro Viliaus Šapokos reiškiami būgštavimai dėl idėjos įgyvendinti 13-ąją pensiją yra visiškai natūralūs. Vyriausybės vadovo teigimu, taip reaguotų ir bet kuris kitas finansų ministras. Nepaisant to, pasak S. Skvernelio, V. Šapoka savo nuomonės Vyriausybės vardu reikšti negali


„Aš manau, kad ministras elgiasi taip, kaip ir turi elgtis. Išskyrus vieną dalyką – sprendimus priiminėja Vyriausybė ir Vyriausybės vardu ministras nekalbėjo. Jis kalbėjo savo vardu. Galutinį sprendimą priims Lietuvos Respublikos Seimas“, – aiškino S. Skvernelis.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)