S. Skvernelis: Seimo sesijoje nelegalių naminių gyvūnų veislynų problema nebus ignoruojama

S. Skvernelis: Seimo sesijoje nelegalių naminių gyvūnų veislynų problema nebus ignoruojama


Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis Seimo pirmajame rudens sesijos posėdyje atkreipė dėmesį į nelegalių naminių gyvūnų veislynų problemą, taip pat pabrėžė, kad bus siekiama nustatyti savivaldybių atsakomybę už atliekų tvarkymą bei įtvirtinti Statybos įstatymo pataisas.


„Dabar yra teikiamos Statybos įstatymo pataisos, kuriomis būtų įvesta Statybininko kortelė, o duomenys apie statybvietę ir darbus atliekančius asmenis būtų traukiami į statybininkų tapatybės informacinę sistemą“, – sakė premjeras.


S. Skvernelis taip pat pabrėžė, kad nelegalių naminių gyvūnų veislynų problema nebus ignoruojama, o atsakingi asmenys bus baudžiami.


„Pastaruoju metu atsivėrė nelegalių naminių gyvūnų veislynų pūliniai nebus legalizuoti. Organizuotų nusikalstamų grupių metodu veikiantys asmenys sulauks deramo „atlygio“, – teigė jis.


Anot premjero, Seimo sesijoje bus siekiama nustatyti ir savivaldybių atsakomybę už netinkamai tiekiamas komunalinių atliekų tvarkymo paslaugas bei ketinama įteisinti savanorišką pakuočių ženklinimą nurodant tinkamiausią atliekų tvarkymo būdą.


„Atliekų tvarkymo įstatymo pataisomis nustatoma savivaldybių atsakomybė už netinkamai teikiamas komunalinių atliekų tvarkymo paslaugas. Pakuočių ir pakuočių atliekų tvarkymo įstatymo pakeitimais norime nustatyti savanorišką pakuočių ženklinimą, nurodant pakuotėms pagaminti naudotų medžiagų rūšis, ir tinkamiausią pakuočių atliekų tvarkymo būdą.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)