V. Šapoka: kitais metais reikės nemaža dalimi gyventi savo jėgomis

V. Šapoka: kitais metais reikės nemaža dalimi gyventi savo jėgomis


Finansų ministras Vilius Šapoka sako, kad kitais metais reikės labiau „gyventi savo jėgomis“.


„Staigus ekonomikos skatinimo nutraukimas nuo rytojaus gali sukelti grandininę reakciją. Nereikia žaisti su verslo lūkesčiais ir kaitalioti viduryje proceso. Tie paramos mechanizmai, kurie sudėlioti, turi galioti, bet labai aiški žinia, kad kitais metais reikės nemaža dalimi gyventi savo jėgomis“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė ministras.


Anot jo, paramos mechanizmai šiuo metu leidžia laimėti laiko verslui spėti prisitaikyti prie pasikeitusios situacijos.


„Ar reikalingas tolesnis ekonomikos stimuliavimas, tai turi būti tikrai labai aiški žinia, kad taip, šiemet yra dedamos visos pastangos, kad nuosmukį sušvelnintume, tačiau tai yra laimėjimas laiko tam, kad tie verslai, kurie nemato perspektyvų ateinančiais metais, spėtų persitvarkyti, prisitaikyti, jei reikia, netgi pakeisti verslo kryptį“, – teigė V. Šapoka.

V. Šapoka apie kitų metų biudžetą: socialinių išmokų didinimas turės būti labai gerai įvertintas

REKLAMA


Finansų ministras Vilius Šapoka sako, kad su kitų metų biudžetu bus siekiama auginti šalies kuriamą pridėtinę vertę.


„Kas akivaizdu, kad turime išnaudoti tas galimybes, kurias dabartinė situacija suteikia. ES siekis susigrąžinti strateginę autonomiją nemažai sričių – farmacijos, biotechnologijų, medicinos sektoriuose, taip pat kitose srityse, kur norima trumpinti tiekimo grandines, kad kuo daugiau gamybos grįžtų į Europą. Iš tiesų, turint omenyje, kad mūsų verslo aplinka palanki, tai puikus šansas auginti pridėtinės vertės proporciją mūsų ekonomikos struktūroje“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė V. Šapoka.


Anot ministro, pinigus reikės investuoti, o ne pravalgyti.


„Tam turime ribotą laiką, dėl to turime veikti greitai, įtraukti ankstyvoje fazėje visus socialinius ir ekonominius partnerius, kad tai išnaudotume. Yra pats tas laikas investuoti, kad išnaudotume tą situaciją, o ne tiesiog pravalgytume“, – teigė V. Šapoka.

REKLAMA


Jo teigimu, pasiūlymai dėl socialinių išmokų didinimo turės būti gerai įvertinti.


„Kalbant apie ateinančius metus, visi pasiūlymai dėl išlaidų ir socialinių išmokų didinimo turi būti labai gerai įvertinti, pamatuoti“, – sakė ministras.


„Mūsų valstybės skola turi labai natūralius limitus, todėl turime žiūrėti keletą metų į priekį, kad kuo greičiau mūsų skolos trajektorija iš augimo grįžtų į mažėjimą“, – pridūrė jis.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)