S. Skvernelis: turime penkis merus – kaip premjerai, tai yra visai neblogai

S. Skvernelis: turime penkis merus – kaip premjerai, tai yra visai neblogai


Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis savo vadovaujamos partijos pasirodymą savivaldos ir merų rinkimuose vertina neblogai.


S. Skvernelis, vertindamas rinkimų rezultatus, neslėpė vylęsis, kad Pasvalio rajone jų partijos kandidatė į merus Neringa Trinskienė nugalės ilgametė konservatorių merą Gintautą Gegužinską.


„Šeši mūsų kandidatai dalyvavo antrame ture, keturiems pavyko laimėti, tai nėra blogai. Aišku, tikėjomės, kad bus penki taip tvirtai ir viltį turėjome, kad ta banga ir raginimai, kad reikalingi pokyčiai, kad stagnacija turi pasibaigti – kalbu apie Pasvalį, kur rajono gyventojai nėra matę kito mero be pono Gegužinsko – bet, deja, ta keista praktika, balsavimas iš anksto arba namuose padarė, kad tas pokytis Pasvalyje neįvyko“, – pirmadienį sakė S. Skvernelis.


Vis dėlto, anot politiko, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pasirodymą rinkimuose jis vertino neblogai.


„Turime penkis merus ir kaip premjerai, tai yra visai neblogai“, – dėstė S. Skvernelis.


Politikas neslėpė, kad prasčiausiai jo vadovaujamos partijos atstovams rinkimuose sekėsi didžiuosiuose miestuose.

REKLAMA


„Dėl didžiųjų miestų kalbant, ypatingai Vilniaus ir Kauno, tai reikia galvoti, kaip iki to rinkėjo širdies ir proto prisibelsti, net ypatingai sunku, konkurencija yra didžiulė ir šį kartą mums nepavyko“, – tvirtino S. Skvernelis.


Teigia turėsiantys kandidatą į prezidentus


S. Skvernelis, paklaustas apie kitąmet artėjančius prezidento, Europos Parlamento ir Seimo rinkimus, tikino, kad jo vadovaujama partija juose dalyvaus. Politikas pabrėžė, jog Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ turės ir savo kandidatą į prezidentus.


„Aš tikrai nesakysiu, kad mes laimėsime sekančius tris rinkimus, tikrai nesakau to. Taip, mums tai bus taip pat nauja praktika. Prasidės nuo to, kad, matyt, visos politinės partijos arba tos, kurios nori, turės surasti kandidatus į prezidentus. Mes tikrai dalyvausime savarankiškai ir turėsime kandidatą į prezidentus.


Tada Europos Parlamento rinkimai – tai mums irgi iššūkis, kadangi mums reikės parašus rinkti ir nemažai parašų surinkti, bet tai yra labai gera rinkiminės kampanijas dalis.


Seimo rinkimai. Nors matome, kad su savivalda nelabai koreliuoja su Seimo rinkimais, bet žiūrėk kaip nori, bet įdirbį, ypatingai didžiuosiuose miestuose, reikia daryti, reikia ieškoti sprendimų“, – svarstė S. Skvernelis.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 15 (2024)

    Savaitė - Nr.: 15 (2024)