D. Kreivys: nepriklausomi tiekėjai tarifų keitimus turės derinti su VERT

D. Kreivys: nepriklausomi tiekėjai tarifų keitimus turės derinti su VERT


Nepriklausomam elektros tiekėjui „Ignitis“ paskelbus apie panaikinamą tiekimo planą su nefiksuotos kainos dedamąja, energetikos ministras Dainius Kreivys teigia tokį įmonės žingsnį aptaręs su jos vadovybe ir Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) pirmininku.


Anot jo, „Ignitis“ vadovams akcentuota, jog didžiausias tiekėjas Lietuvoje neturėtų „elgtis kaip dramblys porceliano parduotuvėje“, o su reguliuotoju sutarta, kad panašūs tiekėjų sprendimai ateityje privalės būti suderinti.


„Turėjau pokalbį su įmonės vadovu ir pasakiau, kad „Ignitis“ yra vienas didžiausių tiekėjų ir energetikos lyderis bei negali elgtis kaip dramblys porceliano parduotuvėje. Kartu tą klausimą buvome aptarę su VERT vadovu Renatu Pociumi“, – trečiadienį žurnalistams sakė D. Kreivys.


„Sutarta, kad ateityje tie klausimai – didesni klausimai ir tarifų keitimai – turės būti derinami su reguliatoriumi“, – pridūrė ministras.


Praėjusią savaitę „Ignitis“ apie 40 tūkst. klientų pranešė, jog nefiksuotos kainos elektros tiekimo planus – planus su nefiksuota tiekimo paslaugos kaina – keičia fiksuotais 36 mėn. trukmės planais.

REKLAMA


Bendrovė tokius planus pasirinkusiems klientams numatė pasirinkimus: su naujomis sąlygomis sutikti dabar ir gauti vienkartinę 30 eurų nuolaidą, pereiti automatiškai nuo kitų metų arba nutraukti sutartį su tiekėju.


Pasak „Ignitis“ atstovų, šio plano nuspręsta atsisakyti, kadangi jam 2023 m. pirmąjį pusmetį būtų nustatyta itin aukšta 65 ct/kWh riba, o vartotojams pasiūlyta alternatyva yra 20-25 ct/kWh pigesnė. Tai esą yra pigiausias šiuo metu įmonės siūlomas planas.


Taip pat bendrovė akcentuoja, kad klientams galimybė už elektrą mokėti pagal biržos kainą išlieka.


Kaip reaguojant į tokį „Ignitis“ žingsnį pirmadienį komentavo VERT, nepriklausomi elektros tiekėjai negali keisti sutarties vienašališkai, o klientas savo ruožtu turi teisę pakeitimams nepritarti.


Reguliuotojo teigimu, šia teise pasinaudojus, ankstesnės sutarties sąlygos turėtų galioti toliau.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>